tájékoztató

2021.01.29. 14:10

Nyolc témában hozott döntést a megyegyűlés elnöke

Mivel a járvány okozta veszélyhelyzetben önkormányzati testületi és bizottsági ülések megtartására nincs lehetőség, a megyei közgyűlés feladat- és hatáskörét az elnök gyakorolja. Ennek megfelelően dr. Pál Attila nyolc témában hozott döntést a minap.

ZH

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke

A Zala Megyei Közgyűlés elnöke közleményben tájékoztatott a 28-án meghozott döntésekről. Eszerint összeállította az elnöki beszámolót. Módosította az önkormányzat 2020. évi költségvetését, amelynek főösszege a legutóbbi módosítás óta 14 millió 700 ezer forinttal emelkedett. A költségvetés főösszege így 1 milliárd 82 millió 33 ezer forintra változott. Az elnök elfogadta továbbá az önkormányzat 2021. évi költségvetését 873 millió 307 ezer forint főösszeggel, emellett határozat született arról, hogy az önkormányzatnak a 2022-2024. évekre adósságot keletkeztető ügyleteiből várhatóan nem ered fizetési kötelezettsége.

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke

Ezenfelül elfogadta az elnök a Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. 2021. évi üzleti tervét, és a jelenleg futó foglalkoztatási paktum projekt folytatását célzó támogatási igény benyújtására vonatkozó felhatalmazást. Ugyancsak elfogadta az önkormányzat 2021. évi összesített közbeszerzési tervét, eleget téve a jogszabályi előírásnak, valamint dr. Mester László megyei főjegyző tájékoztatóját a Zala Megyei Önkormányzati Hivatal előző évi tevékenységéről, elvégzett feladatairól.

A Zala Megyei Közgyűlés képviselői és nem képviselő bizottsági tagjai az előterjesztéseket ezúttal is megkapták, a képviselők észrevételeiket, esetleges módosító indítványaikat a közgyűlés elnökének elküldhették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában