gyász

2021.01.12. 07:00

In memoriam – elhunyt dr. Dobó László

A közelmúltban elhunyt dr. Dobó László (1933-2020) nyugalmazott pedagógus, helytörténész, a városi diákszínpad egykori alapítója.

Horváth-Balogh Attila

Dr. Dobó László

Elhunyt dr. Dobó László nyugalmazott pedagógus, helytörténész, a nagykanizsai városi diákszínpad alapítója – adta hírül Sóstainé Márfi Ibolya, a szepetneki értéktár bizottság elnöke.

Dr. Dobó László Pécsett született 1933-ban. A helyi pedagógiai főiskolán szerzett magyar-történelem szakos diplomát, majd elvégezte az Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar szakát, irodalomból doktorált. Ezt követően Hahóton, Budapesten, Szepetneken és Nagykanizsán tanított.

Dr. Dobó László

Dr. Dobó László valamennyi említett településen maradandót alkotott, amivel kivívta a diákok és a szülők megbecsülését. Mindez igaz Szepetnekre is, ahol szintén tanított, vezette a színjátszó csoportot, a művelődési otthont, és népszerűsítette az asztaliteniszt 1961-től 10 éven át. Kéziratait, műveit, az életét és munkásságát bemutató anyagokat (melyeket dr. Dobó László nejével, Ida nénivel tavaly december elején ajándékozott Szepetneknek) a Közös Kincsünk Helytörténeti Gyűjteményben helyezik el, és teszik mindenki számára elérhetővé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában