Az év első újszülöttjei a településeken

2021.01.05. 07:00

Idén az első zalai baba egy zalalövői kislány

Szilveszter éjjelén két gyermek született a zalaegerszegi kórházban. Nagykanizsán január 3-án, Keszthelyen január 1-jén született meg az év első babája.

Szabó Zsófia

Balogh László, Cseresnyés Péter és dr. Brünner Szilveszter

Fotó: SZA

Vasárnap látta meg a napvilágot a Kanizsai Dorottya Kórházban a város idei első, legifjabb lakója, Szabó Péter.

A hagyományokhoz híven a városvezetés és a térség országgyűlési képviselője köszöntötte az újszülöttet, Szabó Pétert és anyukáját, Gaál Krisztinát. A járványhelyzet miatt azonban személyes gratulációra nem volt lehetőség.

Balogh László, Cseresnyés Péter és dr. Brünner Szilveszter Fotó: SZA

A pelenkatortát, az emléklapot és a virágcsokrot a szülészet-nőgyógyászati, illetve a csecsemő- és gyermek­osztály vezetőségén keresztül juttatják el a családnak. Dr. Tucsek Éva főorvos elmondta: a kisfiú természetes úton született vasárnap délután. Édesanyjával együtt jól vannak. Szerdán hazatérhetnek otthonukba. A kisbaba a család első gyermeke.

Dr. Brünner Szilveszter főigazgató köszöntője után Balogh László polgármester mondta el jókívánságait a családnak.

 

Ezt követően Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő szólt elismerően az egészségügyi dolgozók megfeszített munkájáról, amelyet járványhelyzetben is végeznek.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban 2020 szilveszter éjjelén két gyermek született éjfél és éjjel egy óra között. A 0 óra 12 perckor világra jött kislány szülei Zalalövőn élnek, a 0 óra 56 perckor őt követő kisfiú édesanyja petrikeresztúri, tudtuk meg a kórház sajtóreferensétől.

Keszthelyen az új év első napján egy tapolcai édesanya kislánya látta meg először a napvilágot: Bajcsy Blanka 15.25-kor született.

Kapcsolódó cikkeink:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ket-gyermek-is-szuletett-szilveszter-ejjelen-a-megyei-korhazban-4803337/

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nagyrecsei-lett-az-elso-ujevi-baba-nagykanizsan-4805581/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában