összefoglaló

2021.01.31. 20:00

Hóesés, koronavírus és búcsú a sajtüzemtől – mutatjuk január zalai történéseit

Mozgalmas volt az év legelső hónapja. Cikkünkben összeszedtük, melyek voltak a legfontosabb történések Zalában!

zaol.hu

Újabb földrengés

Még ki sem hevertük a decemberi földmozgás utáni ijedtséget, már jött az újabb. Január 6-án nem sokkal 18 óra után ismét földrengést lehetett észlelni Zala megye több pontján. Cikkünket itt olvashatja.

Megérkezett a hó Zalába

Alig, hogy beköszöntött a január, már érkezett is egy nagy hóesés. Megyénkben sokan -főleg a gyerekek – nagyon örültek a havas tájnak, ám sajnos több fennakadást is okozott. Összefoglaló cikkünket a havas január 8-ról itt tudja elolvasni!

Ismét havazott Zalában

Ahogyan kezdődött a hónap, úgy alakult annak lezárása is. Január utolsó napján ugyanis ismét havazott Zalában: összefoglalónk itt olvasható!

A ZTE-Paks mérkőzés miatt gyors cselekvésre volt szükség a ZTE Arénában, a dolgozók és szurkolók együtt tisztították a pályát. Írásunk itt érhető el!

Fotó: Katona Tibor

Az év első zalai babái

A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban 2020 szilveszter éjjelén két gyermek született éjfél és éjjel egy óra között. A 0 óra 12 perckor világra jött kislány szülei Zalalövőn élnek, a 0 óra 56 perckor őt követő kisfiú édesanyja petrikeresztúri, tudtuk meg a kórház sajtóreferensétől. Cikkünket itt találja.

Gyászolnak a zalai tekések: elhunyt Horváth Károlyné

Még 2020 végén hunyt el 65 esztendős korában Horváth Károlyné, a ZTE, majd később a ZTE-­ZÁÉV TK versenyzője. A hírt csak január 19-én hozták nyilvánosságra, amelyről mi is beszámoltunk.

Horváth Károlyné
Fotó: archív

Késelés Keszthelyen

Január 19-én este 7 óra körül egy 30 éves várvölgyi férfi a Vásár téren szóváltásba keveredett egy férfival, akit a vita hevében egy késsel a karján megsebesített. A részletekről itt írtunk.

Búcsú a sajtgyártól

Közel 70 év után megszűnik a megyeszékhelyen a sajtüzem, amelyről január végén tájékoztatott a Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. (korábban Pannontej). A részletekről, s arról, mi vár az egykori dolgozókra itt írtunk.

Iglukban is melegedhetnek a hajléktalanok Nagykanizsán

Tíz darab mobil iglut szerzett be az önkormányzat egy millió forintos támogatásával nemrégiben a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete. A speciális fekvőhelyek a közterületeken tartózkodó hajléktalanok biztonságos elszállásolását szolgálják. Részletek itt.

Szarvascsorda vágott át az autós előtt Nagykapornaknál: legalább kettővel ütközött

Szarvascsorda keresztezte útját egy autósnak a 76-os főúton Nagykapornak határában, január 23-án este hat órakor. A sofőr beszámolója szerint 5-8 szarvasból álló csapatból legalább kettő nekifutott az autójának, összetörve az első lámpát, szélvédőt, visszapillantó tükröt és gyakorlatilag az autó bal oldalát teljes hosszában. A részleteket itt találja.

Koronavírus: tizenkét napot töltött súlyos állapotban a keszthelyi kórházban dr. Besenczi Árpád

Tizenkét napot töltött súlyos állapotban a keszthelyi kórházban Covid-19 vírus okozta fertőzés miatt december végén és január elején dr. Besenczi Árpád, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója, Jászai-díjas színművész. Vele készült riportunkat itt olvashatja el.

Három hétig volt eszméletlen állapotban és lélegeztetőgépen a 71 éves kanizsai férfi

Fél óra elég volt ahhoz, hogy a 71 éves Zámbó György keringése összeomoljon a koronavírus-fertőzés miatt. A férfivel készült riportunkat itt olvashatja el.

Páratlanul értékes kard került elő Kollátszegen

Még december közepén egy Magyarországon páratlan Karoling-, vagy más néven viking kard került elő a Mura árterében végzett gépi földmunka során. A leletet január végén mutatták be egy sajtótájékoztató keretében. Részletek itt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában