szociális tűzifaprogram

2021.01.04. 07:00

Házhoz viszik a fát – Idén 21 család kért és kapott segítséget Hévízen

Karácsony előtt elkezdték kiszállítani a szociális tűzifát, és a következő egy hétben minden igénylőhöz eljut a téli fűtenivaló. Idén 21 család kért és kapott segítséget Hévízen.

Péter B. Árpád

Jó minőségű rönkfát szerzett be az önkormányzat

Fotó: ZH

Papp Gábor polgármester lapunk kérdésére elmondta, ennek forrását a kormányzati pályázat biztosította, az elnyert összeghez minimális önrészt tesz az önkormányzat, illetve vállalja a kiszállítás költségeit is, hogy ez se terhelje a családokat. Idén a szociális tűzifaprogramra mintegy 400 ezer forintot fordíthat a város.

Jó minőségű rönkfát szerzett be az önkormányzat
Fotó: ZH

– Évek óta élünk ezzel a lehetőséggel – fogalmazott a városvezető. – Jó minőségű, erdészettől vásárolt, kiszárított rönkfát veszünk, ami további darabolás, aprítás után azonnal felhasználható. A szociális rendszerünkben lévők között mértük fel az igényeket, s ebben az évben 21 család jelezte, hogy szüksége van a tüzelőre. Nekik átlagosan 5-5 köbmétert viszünk.

A kormány idén ötmilliárd forintot biztosított a szociális tüzelőanyag-programra, amelyre ötezernél kisebb lélekszámú települések pályázhattak. Most 2329 városban vagy faluban segítenek ebből a keretből a rászorulóknak, közölte a Belügyminisztérium, hozzátéve: a tárca minden érvényes támogatási igényt elfogadott.

Mint közleményükben írták: a program 2011 óta működik, a támogatásból a helyhatóságok tűzifát, illetve szenet vásárolhatnak, amit február 15-éig kell kiosztaniuk a rászorulók között, a saját szempontrendszerük alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában