Koronavírus Zalában

2021.01.03. 20:00

Földrengés rázta meg Zala megyét; különös szilveszter és az újévi babák – Ezeket olvastátok a héten

Az idei első összeállításunkból kiderül, melyek voltak a hét folyamán a Zala megyét különösképp érintő hírek, információk.

zaol.hu

Petrinja, 2020. december 29. Katonák takarítják a romokat Petrinjában 2020. december 29-én, miután 6,3 erősségű földrengés volt Közép-Horvátországban. Egy gyermek életét vesztette, feltehetőleg többen megsérültek. MTI/EPA/Antonio Bat

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Antonio Bat

Földrengés rázta meg Zala megyét

Horvátországban, Petrinja közelében hétfőn egy 5,3-as, míg kedden 6,3-as földrengés rázta meg a földet, ezt éreztük szinte egész Nyugat-Magyarországon, köztük Zalában is. A részletekért kattints IDE.

Petrinja, 2020. december 29.
Katonák takarítják a romokat Petrinjában 2020. december 29-én, miután 6,3 erősségű földrengés volt Közép-Horvátországban. Egy gyermek életét vesztette, feltehetőleg többen megsérültek.
Fotó: Antonio Bat / MTI/EPA

Szerdán arról számoltak be a nagykanizsaiak, hogy kisebb utórengést is észleltek. A részletekért kattints IDE.

A természeti katasztrófának több halálos áldozata volt, köztük egy gyermek is. A részletekért kattint IDE.

Akár hónapokkal később is tartani kell a horvátországi földrengés utórezgéseitől. Ezek között lehetnek egészen komolyak is, amelyek nagyobb károkat is okozhatnak, és a szakértő szerint hazánkban is tartani kell hasonló erejű földrengéstől. A részletekért kattints IDE.

A szilveszter sem telt eseménytelenül Zalában

Bár a szilveszter a szigorú szabályoknak köszönhetően csendesebben telt, így is akadt munkája a rendőröknek és a tűzoltóknak megyénkben. A részletekért kattints IDE.

Két gyermek is született szilveszter éjjelén a megyei kórházban

A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban 2020 szilveszter éjjelén két gyermek született éjfél és éjjel egy óra között. A részletekért kattints IDE.

Nagyrécsei lett az első újévi baba Nagykanizsán

Nagykanizsán, a Kanizsai Dorottya Kórházban az újév első babájára kora reggelig kellett várni, hiszen pénteken 5 óra 8 perckor született. A részletekért kattints IDE.

A fővárosban egy kisfiú, vidéken pedig egy kislány az első újévi baba

Mindkét gyermek éjfél után egy perccel született. A részletekért kattints IDE.

Zalai háziorvosokat kérdeztünk a koronavírus elleni védőoltásról

Az elmúlt hétvégén megkezdődött az egészségügyi dolgozók koronavírus ellen kifejlesztett vakcinával való oltása, és eddig senkinél nem jelentkeztek egészségügyi problémák. A részletekért kattints IDE.

A képen dr. Szalay Tamás háziorvos mutatja azt a fajta fecskendőt, amit a védőoltásnál is használnak. Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Oldalára borult egy autó Zalaegerszegen

Egy idős sofőr gépkocsijával megcsúszott és oldalára borult szombat délután Zalaegerszegen. A részletekért kattints IDE.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Lángokban állt egy családi ház Pacsán

Teljes terjedelmében égett egy családi ház hétfőn hajnalban Pacsán, a Kiss utcában. A részletekért kattints IDE.

Meglőtte magát egy férfi Nemespátrón

Nemespátróban egy idős férfi kezében elsült egy fegyver, ami megsebesítette. A részletekért kattints IDE.

A kórház gyermekosztályát támogatta a zalai jótékonysági vadászat

Hiánypótló orvosi eszközök beszerzését szolgálta az a zalai jótékonysági fácánvadászat, amit egy országos program részeként szerveztek meg vasárnap Zalacsében. A rendezvényen 53 vadász vett részt. A részletekért kattints IDE.

A zalai jótékonysági fácánvadászaton 53 fő vett részt Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A szellemi és fizikai erőnlétért, a jó hangulatért – dr. Németh Józseffel és dr. Peterka Gabriellával beszélgettünk

Fiatal házas koruk óta szenvedélyük a kirándulás, a gyalogtúra, év végén, szilveszterkor és újév napján kötelező, kettesben töltött, maguknak lopott idő. Idén sincs másképp. December 31-én délután a bazitai út kaptatóján találkoztunk dr. Németh Józseffel és dr. Peterka Gabriellával. A részletekért kattints IDE.

A bazitai tetőn, mögöttük a Kertváros látképe Fotó: Katona Tibor

Jön az igazi hó – ekkor köszönt be hozzánk a tél

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint már nem kell sokat várni az első komolyabb havazásra. Erre a jövő hét közepén lehet számítani, főként a nyugati országrészben. A részletekért kattints IDE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában