Koronavírus Zalában

2021.01.20. 18:10

Az ingázókat tesztelné az osztrák egészségügyi miniszter

Csak múlt pénteken léptek hatályba a szigorúbb előírások az Ausztriába való belépéskor, Rudolf Anschober máris intenzívebben ellenőrizné az Ausztria határain túlról érkező ingázókat. Erre alkalmas megoldásnak tartja a tesztelést.

Polgár Patrícia / Vas Népe

Sankt Margarethen im Burgenland, 2020. április 22. Osztrák rendõr ellenõriz egy autóst a magyar-osztrák határon, a Fertõrákos és a burgenlandi Szentmargitbánya (Sankt Margarethen im Burgenland) közötti átkelõhelyen 2020. április 22-én. A két ország külügyminiszterének megállapodása értelmében a koronavírus-járvány miatt lezárt átkelõt ismét megnyitották, hogy megkönnyítsék az Ausztriában dolgozó magyarok közlekedését. MTI/Filep István

Forrás: MTI

Fotó: Filep István

Az osztrák egészségügyi miniszter a koronavírus új változataira reagálva az ORF Középen című műsorában jelentette be javaslatát az országba ingázók tesztelését illetően – írja a krone.at osztrák hírportál. A szabályozás tervezete egyelőre kidolgozás, illetve felülvizsgálat alatt áll, az viszont biztos: ha az osztrák kormány meglépi ezt az intézkedést, azzal tovább nehezítik a külföldről érkező munkavállalók sorsát – tájékoztat a vaol.hu.

Jelenleg azoknak, akik szeretnének belépni Ausztriába, előzetesen online regisztrálniuk kell. Azonban az ingázók – csakúgy, mint az áthaladók és a sürgős családi ügyek, például temetés miatt érkezők – mentesülnek az ellenőrzés alól.

Megközelítőleg 230 ezren ingáznak rendszeresen Ausztriába. Georg Knill, az Iparosok Szövetségének elnöke múlt vasárnapi közleményében hangsúlyozta a zökkenőmentesen működő határ- és ingázó forgalom fontosságát, annak érdekében, hogy az ipari vállalatok alkalmazottai könnyedén eljuthassanak munkahelyükre. – Mindenáron el kell kerülni az érintett emberek és vállalatok további terhelését – mondta az elnök az ingázók védelmében.

Kiemelt képünk illusztráció!

Kapcsolódó tartalom

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/regisztralni-kell-ausztria-teruletere-lepes-elott-4842571/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában