Koronavírus Zalában

2021.01.11. 16:17

A vakcinával névjegykártyát kap a szervezet

Dr. Mischl Olga főorvos, a Keszthelyi Kórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati osztályának vezetője múlt héten már megkapta a koronavírus elleni oltást.

Keszey Ágnes

Dr. Mischl Olga facebook-oldala (engedélyével)

A doktornő azzal kezdte beszélgetésünket, hogy ő ezelőtt is védőoltás-párti volt, minden évben beoltatja magát az influenza elleni vakcinával. Elmesélte, hogy 12 éve dolgozik a keszthelyi kórházban, folyamatosan lázas, betegek gyermekek között, de egyetlen napot sem volt beteg. Várta a koronavírus elleni vakcinát, mindegyikről részletesen tájékozódott, ezért is írta a közösségi oldalon: „Nem kell vitázni melyik jobb, korszerűbb. Tudósok és valódi szakemberek ezrei dolgoztak ezeken a vakcinákon! Mindegyik jobb, mint a betegség és annak maradványai.”

Dr. Mischl Olga facebook-oldala (engedélyével)

-Mindegyik arra serkenti a szervezetet, hogy felkészüljön a vírussal való találkozásra és antitesteket termeljen. Nincs mitől félni, hiszen nem egy élő, nem egy legyengített vírust kapunk. A vírusnak egy információját kapja meg a szervezet. Mintha egy névjegykártya lenne, hogy felismerje. Az egyes vakcinák között az a különbség, hogy ez az információ milyen módon kerül be. A szervezet ennek alapján fogja elkezdeni termelni azt a fehérjét, amire az antitestek reagálni fognak- világított rá a tudományos hatásra az orvos. Beszélt arról is, hogy novembertől kezdve egyre több ember betegedett meg a környezetében a koronavírus miatt, de már korábban is találkozott fertőzöttekkel- köztük gyerekekkel is.

-Annak ellenére, hogy a megbetegedett munkatársaim és ismerőseim megúszták kórházi kezelés nélkül, de sokaknál legalább egy hónapot vett igénybe, hogy legyen annyi erejük, hogy visszatérjenek. Hogy én is így járjak, az nekem nem hiányzik. Másrészt a koromnál fogva a veszélyeztetett korosztályba tartozom. Ezért is gondoltam, hogy legyen meg a védőoltás és ne tegyem ki magam a betegségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában