viszontagságos időszakon vannak túl

2021.01.25. 10:00

A kanizsai Egyszülős Egyesületnél bizakodnak

Hamarosan megalakulásának első évfordulóját ünnepli az Egyszülős Egyesület, mely a világjárvány miatt viszontagságos időszakon van túl. A szervezet elnöke, dr. Németh Györgyi azonban bizakodó.

Benedek Bálint

Dr. Németh Györgyi

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Benedek Bálint

Az nyilvánvaló volt, hogy a gyermeküket egyedül nevelő szülők sorsa ebben a veszélyhelyzetben csak elnehezül. Az egyesület elnöke elmondta: a külön élő szülőktől felelős magatartást kért.

A tagjaik az elmúlt egy évben nem tétlenkedtek, az interneten keresztül tartották a kapcsolatot egymással, mindenkinél gyűltek az ötletek, majd nekiláttak a kivitelezéseknek.

Dr. Németh Györgyi
Fotó: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

– Zászlónkra tűzött terv volt az alapításkor a gyermekeknek nyári elfoglaltságot biztosítani, vagyis könnyíteni ezzel is az egyedül élő szülők sorsán – folytatta dr. Németh Györgyi. – A körülmények ismeretében csak napközis tábor jöhetett szóba, az ingyenes foglalkozásokat a Halis-könyvtárban tartottuk. Ott indult el a különféle korosztályú gyerekeknek a szintén díjmentes korrepetálás és felkészítés. Aztán elültettük az egyesületünk fáját, de szerveztünk adománynapot is a Katolikus Karitász helyi csoportja közreműködésével.

Dr. Németh Györgyi hozzátette: a viszontagságos első év után jövőbe vetett hittel folytatják a tevékenységüket. Amint lehetőség nyílik rá, a találkozásaikat minden hónap első csütörtökén 17 órakor megtartanák a HSMK-ban. A támogatóik jóvoltából újra gyűlnek az adományok, illetve gyarapodik az önkéntes segítők száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában