Fánkot kóstolni online?

2021.01.13. 07:00

A járvány miatt rendhagyó lesz a fánkfesztivál Nagykanizsán

A koronavírus- helyzet miatt az online térben rendezi meg február 12–13. között a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház a 13. országos farsangi fánkfesztivált. Ám a szervezők ígérik, a hagyományos fánkkóstolásra ezúttal is lehetőség nyílik.

Benedek Bálint

A tavalyi rekordot biztosan nem fenyegeti veszély Fotó: archív/GSZ

A kulturális intézmény által szervezett tavalyi, 12. országos farsangi fánkfesztiválon megdőlt a Guinness-rekord: a Kanizsa Pláza előtt egyszerre 1200 fő öt percen át ette a szalagos fánkot. Az idén azonban hasonlóra nem lesz mód, hiszen a koronavírus-járvány miatt a szervezők főleg az online térbe szervezik a gasztronómiai seregszemlét.

A tavalyi rekordot biztosan nem fenyegeti veszély Fotó: archív/GSZ

A részletekről a fesztivál ötletgazdája és motorja, a művelődési ház igazgatónője, Kámánné Szép Terézia beszélt. Elmondta: a hátralévő egy hónapban még sok munka vár az érintettekre, de jól haladnak a szervezéssel. Az biztos, hogy a gyerekeknek szánt műsorokat előre rögzítik, illetve fiatalokkal videót forgatnak a fánkkészítés folyamatáról is. És további sok meglepetés is vár az érdeklődőkre a világhálón keresztül.

-A fánksütő csapatok január 29-ig ingyenesen nevezhetnek a rendhagyó fesztiválra – folytatta az igazgatónő. – A finomságokat több kategóriában és zárt körben, a Kanizsa Plázában értékeli majd a zsűri. Az érdeklődők pedig a város több pontján, partnereinktől vásárolhatnak finom és friss fánkot. A bevétel az idén jótékony célokat szolgál majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában