Illegális szemétlerakók

2020.12.09. 14:00

Az erdő nem hulladéklerakó! – Traktorgumit is összeszedtek mások után a szemétszedő akcióban

A járvány miatt jelentősen megnőtt az erdők látogatottsága, de nemcsak sétálnak az emberek: vannak, akik szemétlerakónak nézik a természetet.

Jóna István

Kábeleket is találtak Alsónemesapátiban Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Az erdők megtisztítására országos program indult. Zalában a Zalaerdő Zrt. munkatársai több helyszínen irányították a hulladékmentesítést: Alsónemesapáti, Kerkakutas, Ligetfalva, Nagykapornak, Türje erdőiben pakolták konténerekbe és szállították el az illegális hulladékot.

Kábeleket is találtak Alsónemesapátiban Fotó: Katona Tibor

- Nem új keletű a probléma, nagyon sok gondot okoznak az erdészeteknek ezek a hulladékok. Az autógumitól a háztartási hulladékon keresztül az elektromos eszközökig, az építési törmelékig a legkülönbözőbb dolgokat hordanak ki az erdőterületre – tájékoztatott Steyer Edina, a Zalaerdő Zrt. PR-előadója.

Fotó: Katona Tibor

Az országosan alkalmazott hulladékradar applikáción keresztül nagyon sok bejelentés érkezik, de telefonon és az erdészek munkatársaitól is folyamatosan érkeznek jelzések az illegális hulladékhalmokról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában