Csótár András sajtótájékoztatója

2020.12.08. 14:11

Támogatás a keszthelyi sportolóknak

Idén 7 millió forinttal támogatta a helyi sportegyesületeket az önkormányzata Emberi Erőforrások Bizottsága. Az idei támogatásokról tartott sajtótájékoztatót a bizottság elnöke kedden, annak apropóján, hogy az utolsó, két és fél millió forint összegű juttatást a napokban folyósítják a csapatoknak.

Keszey Ágnes

Csótár András a Polgármesteri Hivatal udvarán tartott sajtótájékoztatót a támogatásokról

Az idei, összesen hét millió forintos támogatás fele az év elején tervezettnek. Ennek okait megvilágítva Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottsága elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az év elején tervezett négy milliárdos városi működési költségvetésben az önkormányzatnak a pandémia hatásai miatt 500 millió forinttal kevesebb keletkezett. Így a sporttámogatásokat is csökkenteni kellett. Az elnök viszont hozzátette, hogy nem elhanyagolható tétel, éves szinten tízmillliós nagyságrendű az a támogatás is, amit az önkormányzat az ingatlanok használatával biztosít a sportegyesületeknek.

Csótár András a Polgármesteri Hivatal udvarán tartott sajtótájékoztatót a támogatásokról

- Az ismert helyzetben erőn felülinek tekinthető sporttámogatásunk a városvezetés komoly elkötelezettségét jelenti a keszthelyi sportélet iránt . Mindezeken felül célirányos támogatásokban is részesítettünk egy-egy különösen nehéz helyzetbe került egyesületet, így például átvállaltuk a Kiscápák országos döntőre készülő úszóversenyzőinek utaztatási költségeit – tette hozzá Csótár András, a bizottság elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában