Koronavírus Zalában

2020.12.17. 09:50

Ózongenerátorokkal fertőtlenítenek Zalaapátiban

Ózongenerátorral fertőtlenítik az intézményeket és az üzleteket a településen. Az önkormányzati eszközöket mindenütt a zárás után helyezik ki, így azok biztonságosan használhatók.

Péter B. Árpád

Vincze Tibor, Zalaapáti polgármestere érdeklődésére elmondta, a tavasszal vásárolt két berendezés mellé a minap beszereztek két újabbat, amiket azonnal szolgálatba állítottak. A négy ózongenerátort képviselői felajánlásból, illetve a Vöröskereszt által biztosított összegből vették. A segélyszervezet az önkormányzati támogatást „forgatta vissza” a település érdekében.

Az ózongenerátorokat a sokak által látogatott intézményekben, üzletekben használják, a hét minden napján Fotó: ZH

Zalaapátiban fertőtlenítési naptárt készítettek, s heti rendszerességgel viszik el a berendezéseket a különböző helyszínekre, ahol a zárás után, a lehető legnagyobb biztonsággal alkalmazzák azokat. táblákkal is figyelmeztetve az odabent folyó műveletre. Hétfőnként a hivatal helyiségekben, keddenként az iskola konyháján, szerdán több boltban, csütörtökön a postán, pénteken az orvosi rendelőkben, szombaton és vasárnap pedig az óvodában és az iskolában állítják szolgálatba az ózongenerátorokat, amelyekkel fertőtlenítik az önkormányzati gépjárművek belső terét, és kérésre minden olyan közösségi helyszínt, boltot, amelyet sokan látogatnak. A levegőtisztító a baktériumoktól, gombáktól és vírusoktól mentesíti az adott teret.

Vincze Tibor leszögezte, most az egészség és a biztonság az első, így természetesen az önkormányzat térítésmentesen végzi ezt a feladatot a programba bekapcsolódó üzletekben is. A polgármester kiemelte, az intézményvezetők és a vállalkozások is felelősségteljesen viselkednek, az együttműködés zavartalan a járvány elleni védekezésben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában