Sikeresen pályáztak

2020.12.28. 11:30

Magyarszentmiklóson annyi támogatást nyertek, mint a falu éves költségvetése

Több fejlesztés valósult meg az elmúlt időszakban a dél-zalai településen és jövőre továbbiak várhatók. Az egyik legjelentősebb a polgármesteri hivatal fűtéskorszerűsítése lesz.

Horváth-Balogh Attila

A nagytermet a cserépkályhával nemigen lehet jól felfűteni, a távolabbi részekbe nem jut el a meleg – mondja Szabó Krisztián polgármester Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

A beruházásokról Szabó Krisztián polgármester számolt be, aki egyebek közt elmondta: a Magyar Falu Program keretében több támogatást is sikerült elnyerniük összesen több mint 30 millió forint összegben.

– Kilencmillió forintos ráfordítással út készült a temetőnél a program támogatásával – ismertette a polgármester. – S hamarosan megérkezik egy szintén MFP-pályázatnak köszönhető traktor a hozzá tartozó munkagépekkel, tolólappal, sószóróval, utánfutóval, közel 11 millió forint értékben. Továbbá majdnem 12 millió forint pályázati támogatással újíthatjuk fel a polgármesteri hivatal-faluházunkat jövőre.

A nagytermet a cserépkályhával nemigen lehet jól felfűteni, a távolabbi részekbe nem jut el a meleg – mondja Szabó Krisztián polgármester Fotó: Szakony Attila

Szabó Krisztián jelezte: az ugyancsak a Magyar Falu Program által támogatott fejlesztés során energiatakarékos, hőszigetelt nyílászárókra cserélik a régi, elavult faajtókat és ablakokat, fűtéskorszerűsítést hajtanak végre, kazánt szerelnek fel és központi fűtést építenek ki, a régi radiátorokat is újakra cserélik, a konvektorokat leszerelik, a tetőre pedig napelemrendszer kerül. A rendezvényteremben lecserélik a padló cementlapburkolatát, s a két cserépkályha közül az egyiket elbontják (az eddig a meleg vizet szolgáltatta a radiátoroknak, helyét a kazán veszi át), a másikat pedig meghagyják, hátha kiegészítő fűtőeszközként szükség lesz még rá. Most egyébként azzal fűtik fel a rendezvénytermet, vagy legaláb­bis próbálják, mert a helyiség távolabbi részébe már nem sok jut el a cserépkályha melegéből.

– A munkálatok az épület külső és belső festésével zárulnak – magyarázta a polgármester. – Köszönet a kormánynak a Magyar Falu Program keretében a 3 projekthez nyújtott több mint 30 millió forintnyi támogatásért, ennyi pénzt a saját erőnkből nemigen tudtunk volna előteremteni, lévén, ez az összeg éppen akkora, mint a település egész évi költségvetése. Jövőre is szeretnénk részt venni a programban a ravatalozó felújításával, ehhez igénylünk támogatást és nagyon reménykedünk a pozitív elbírálásban. Terveink közt szerepel térfigyelő kamerarendszer kiépítése, mert habár a betörések, egyéb bűncselekmények elkerülnek minket, az emberek még nagyobb biztonságban éreznék magukat. Továbbá szeretnénk egy új falubuszt is beszerezni; ha ezek megvalósulhatnának, akkor nagyjából rendben lenne Magyarszentmiklós – zárta mondandóját Szabó Krisztián.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában