szociális programokat indítottak

2020.12.15. 08:00

Felújították az óvónői lakást Egeraracsán

Pályázati támogatással és saját forrásból szociális programokat indított, illetve fejlesztéseket valósít meg az önkormányzat.

Keszey Ágnes

Dancs László polgármester tájékoztatása szerint 29 millió forintos pályázati támogatást kapott a település az óvónői szolgálati lakás felújítására. A munkálatok tavasszal kezdődnek és nyárra befejeződnek. Ötmillió forint támogatással a település megvásárolja és rendberakja a faluközpontban lévő, elhagyott füves területet. A Belügyminisztérium 17 millió forintos támogatása és 2 millió forint önkormányzati önerő segítségével az egyik utcában közel egy kilométer hosszban térköves burkolat készült. Az önkormányzat a lakosságnak is kedveskedik. Idén a Mikulás nem közösségi programon adta át ajándékait a gyerekeknek: rendhagyó módon házhoz ment és a kerítésen át adta át a csomagokat. Az ajándékok beszerzését évek óta a falu holland lakosai támogatják. Az önkormányzat szociális tűzifát biztosít és házhoz is szállítja azt a rászorulóknak. Emellett 26 ezer forint települési támogatást is igényelhettek a lakosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában