A vásárlók tudatosabbak, az áruk pedig jobb minőségűek

2020.12.29. 14:00

Elkezdődött a karácsonyi ajándékok cseréje az üzletekben – zalai körkép

Szorít, nem tetszik, sérült, vagy kettő van belőle. Összeállításunkból kiderül: megkezdődött a karácsonyi ajándékok cseréje az üzletekben.

Benedek Bálint, Korosa Titanilla

Lénárd Vivien és Tálos Krisztián az eljegyzési gyűrűjüket cserélték ki tegnap az ékszerboltban, ahol Aczélné Borsodi Krisztina volt a segítségükre

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

Nagykanizsa

Böjte Sándor Zsolt, a Böjte Ékszerész Kft. ügyvezetője elmondta: az üzleteikben ebben az időszakban viszonylag kevés ékszert cserélnek viszsza a vásárlók. A szerelmesek viszont gyakran a karácsonyt választják az eljegyzés megtartásához, a kiválasztott gyűrűk méretével pedig akadhatnak problémák.

- Az emberek tudatosabbak lettek, illetve az okostelefonok is segíteni tudnak a választásban, hiszen a vásárlók akár fotókon is meg tudják már mutatni a kollégáinknak, hogy ki milyen ékszert visel és kedvel – fogalmazott az ügyvezető. – De karácsony után előfordul olyan is, hogy valaki két órát kap, és az egyiket becseréli valamilyen más termékre.

Lénárd Vivien és Tálos Krisztián az eljegyzési gyűrűjüket cserélték ki tegnap az ékszerboltban, ahol Aczélné Borsodi Krisztina volt a segítségükre Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

A nagykanizsai üzletben Tálos Krisztián és menyasszonya, Lénárd Vivien éppen a hölgy eljegyzési gyűrűjét cserélte.

Vivien szerint a gyűrű csodálatos, és már csak emiatt is örömmel mondott igent december 24-én a leánykérésre, de a mérete sajnos nagyobb a kelleténél. A friss jegyespáron kívül a kanizsai Ferenczy Zoltán érkezett még ottjártunkkor az üzletbe, aki a feleségétől ajándékba kapott karkötő csatját javíttatta meg. A férfi egyébként elmondta: tapasztalta szerint a karácsonyi ajándékok cseréjénél az üzletek tulajdonosai mindig rugalmasak, hiszen számukra is fontos a vásárlók elégedettsége.

Lenti

Lentiben a Lantos Műszaki Áruházat tegnap délelőtt még nem kereste fel vásárló azzal, hogy hibás, vagy egyéb ok miatt nemkívánatos karácsonyi ajándékát visszacserélje. Tüske Milán, az áruház munkatársa azt mondta: egyre kevésbé jellemző ez náluk.

Tüske Milán felhívta a figyelmet: a garanciaszelvényt őrizzük meg a cseréhez
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

– A vásárlók széles körben válogattak üzletünkben a karácsonyi ajándékok beszerzésénél, a háztartási gépek mellett a szórakoztató elektronikai eszközök is népszerűek voltak – mondta el Tüske Milán. – Az árucserére természetesen van mód, de lényegesen kevesebben keresnek emiatt minket, mint néhány éve. Ritka a rossz minőség miatti csere, inkább jellemző, hogy valaki két ugyanolyan eszközt kapott, az egyiket visszahozza, és annak áráért választ valamit.

Tüske Milán hozzátette: az elenyésző számú árucsere oka az is, hogy olyan gyártókkal állnak kapcsolatban, ahol garantált a jó minőség.

– Természetesen előfordul, hogy cserére kerül sor, ez esetben arra kérjük a vásárlókat, hogy sérülésmentes csomagolásban hozzák vissza az eszközt a blokkal, a garanciaigazolással, elismervénnyel együtt. Ha a vásárláskor esetleg nem próbálták ki az ajándékot, és működési zavar merül fel, 1-2 hét alatt a javítás is lezajlik. Minden helyzetet igyekszünk rugalmasan kezelni, és megtalálni a vásárlóbarát megoldást. A gyártóinknál rendelkezésre áll a megfelelő garanciális háttér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában