Ötszáz méter 6 millióból

2020.12.31. 07:00

Balesetveszélyes járdaszakaszt újítottak fel Reszneken

Mintegy ötszáz méternyi járdaszakaszt újíttatott fel ez évben a település önkormányzata. A közel hatmillió forint értékű beruházás ünnepélyes avatóját tegnap tartották a községben.

Gyuricza Ferenc

A felújított Petőfi utcai járda avatása Fotó: Gyuricza Ferenc

Ennek során Kercsmár István polgármester elmondta: a község járdái olyan rossz állapotban voltak, hogy akár balesetveszélyesnek is minősíthették őket. Leginkább azért, mert 20-25 év alatt elhaszná. Amikor az adósságkonszolidáció révén kétszeri állami támogatásban részesült a település, akkor a Kossuth utcai járdát rendbe tették, ám a Petőfi utcai rész kimaradt. Elsősorban azért, mert ez a szakasz a közútkezelő tulajdonában volt, ezért először át kellett venniük, s csak azt követően pályázhattak a rendbe tételére.

A felújított Petőfi utcai járda avatása Fotó: Gyuricza Ferenc

- Egy belügyminisztériumi pályázat révén sikerült ötmillió forintos támogatást elnyernünk, ezt kellett 800 ezer forint önerővel kiegészítenünk – folytatta a polgármester. – A felújítás során a Petőfi utcában és a Mártírok útján mintegy ötszáz méternyi rész készült el, a korábbinál jobb minőségben, amit nem csak mi állítunk, de a helyi lakosok részéről is folyamatosan kapjuk a megerősítést.

Az avatóünnepségen jelen volt Vigh László, a térség országgyűlési képviselője is, aki a folyamatos fejlesztései miatt példaértékű településnek nevezte Reszneket, illetve arról is beszélt, hogy az állam rengeteg pénzt fordít a közlekedési infrastruktúra folyamatos fejlesztésére. A járdák felújítása szinte minden egyes településen feladat – ahhoz kérik is a támogatást az önkormányzatok –, de ezeknek a közlekedésbiztonságot növelő beruházásoknak akkor van értelmük, ha be is töltik a funkciójukat, s a helyi lakosok használják is a járdákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában