Olvasónk hívta fel rá a figyelmet

2020.12.21. 13:44

Balesetveszély: nagyra nőtt bokor takarja a gyalogost a kanizsai zebránál

Nagyra nőtt bokor takarja a gyalogost a Magyar és a Dózsa György utcák kereszteződésében lévő zebránál.

Horváth-Balogh Attila

Míg ott voltunk, a város felől érkező 10 autósból talán ha kettő észlelte a gyalogost és engedte át

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Ezért ott a Dózsa György utca felőli oldalról balesetveszélyes az átkelés, hívta fel figyelmünket a problémára olvasónk, Lengyel István. Mint azt elmondta: a gyalogátkelőhely említett oldalán, közvetlenül a zebra mellett áll egy nagyra nőtt bokor, ami a városközpont felől érkező autósok számára teljesen takarja az ott áthaladni akaró gyalogost.

Míg ott voltunk, a város felől érkező 10 autósból talán ha kettő észlelte a gyalogost és engedte át
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

- Főleg, ha nem is a megfelelő sebességgel, lassítás nélkül közelítik meg a helyet, mert a tapasztalataim ezt mutatják – tette hozzá Lengyel István. – Ha pedig kerékpárral akarok átmenni (természetesen, leszállva a bicikliről), még rosszabb a helyzet, mert a bicikli első kerekét szinte ki kell tolnom a zebrára, mert csak úgy látok ki balra. Sok idős ember jár erre, akik már nem tudnak gyorsan haladni és a reflexeik sem tökéletesek már – az ő érdekükben is jelzem a problémát.

Olvasónk felvetését továbbítottuk a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. vezérigazgatójához, Szabó Istvánhoz, aki azt válaszolta: a téli növényápolási feladatok során megvizsgálják az említett bokor állapotát, s ha indokolt, jelentős mértékben visszavágják, de ha arra van szükség, akkor el is távolítják a növényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában