ünnep

2020.12.01. 10:00

Az adventi koszorún kigyulladt az első gyertya fénye – Betlehemet készített a Besenyői Baráti Kör

Zalabesenyőben a Besenyői Baráti Kör jóvoltából a hét végén szállást kapott a szent család, s tiszteletükre feldíszítették a városrész karácsonyfáját is.

Fincza Zsuzsa

A Besenyői Baráti Kör a hagyományaikhoz híven elkészítette a szent család otthonát és feldíszítette a mindenki karácsonyfáját Fotó: Fincza Zsuzsa

Kárpótlásul, hogy az idén a hagyományos vidám adventi ünnepségek elmaradnak, a betlehem számára a 2000-es években készíttetett új házikót a baráti kör tagjai szombaton felállították a közösségi ház udvarán, beburkolták délceg kukoricaszár-kévékkel és erdőillatú fenyőágakkal, kibélelték a napsütötte nyári mezőket idéző friss szalmával, hogy a korábbi évekhez hasonlóan jól érezze magát az ezeréves település szívében a Kisjézus akkor is, ha nélkülöznie kell az ajándéknak örülő gyereksereg, a karácsonyi dalokat éneklő nyugdíjasok, az együtt ünneplő baráti kör társaságát.

A Besenyői Baráti Kör a hagyományaikhoz híven elkészítette a szent család otthonát és feldíszítette a mindenki karácsonyfáját Fotó: Fincza Zsuzsa

Teljesen egyedül azért nem marad a szent család, ígérték a szállásadók, az utcában lakók mindennap meglátogatják, kisebb közösségekben felváltva körükben töltik az adventi vasárnapokat, s szenteste, mielőtt a családok a karácsonyi asztal köré ülnének, mint több mint 2000 évvel ezelőtt a három királyok, elhozzák ajándékukat a kisdednek.

Vasárnap a Szent Anna-templom előtt kigyulladt az első gyertya fénye a nyugdíjasklub és az egyházközség képviselői által készített adventi koszorún is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában