faluszépítő program

2020.11.17. 10:00

„Szép előkert 2020”: jövőre ünnepelnek is Hagyárosböröndön

A koronavírus-járvány miatt a tervezett ünnepélyes eredményhirdetést ugyan nem tarthatták meg, de az önkormányzat azért megtalálta a módját, hogy a nyáron meghirdetett „Szép előkert 2020” program résztvevőinek eljuttassa az elismeréseket – tájékoztatta lapunkat Varga Katalin polgármester.

ZH

Simon István falugondnok-helyettes Németh Árminnak adja át az elismerést

Fotó: önkormányzat

A faluszépítő programot az önkormányzat és a Hagyárosböröndért Egyesület hirdette meg, hogy ösztönözze a lakosságot a falukép javítására, a szebb környezet megteremtésére. A szervezők örömére szép számmal érkeztek nevezések, az előkertek bírálata pedig a nyáron megtörtént, ám a díjátadóra hiába keresték a megfelelő alkalmat, hiszen a pandémia miatt a falunapot, majd az ennek a pótlására kitalált őszi közösségi rendezvényt is le kellett mondani.

Simon István falugondnok-helyettes Németh Árminnak adja át az elismerést
Fotó: önkormányzat

Az önkormányzat és az egyesület végül úgy döntött, hogy az idén mellőzi az ünnepélyes kereteket, és az érintetteknek – az óvintézkedések megtartásával – végül a polgármesteri hivatal munkatársai vitték ki és adták át az elismeréseket. A „Szép előkertek” programból azonban a remények szerint hagyomány lesz: jövőre újra meghirdetik, bízva a még több résztvevőben, illetve, hogy a viadalt sikerül majd méltóbb módon lezárni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában