Türkizben pompázó csúszda

2020.11.23. 07:00

Közönségszavazás döntött a keszthelyi strand látványosságának színéről

Türkiz színű lesz a Városi Strand új csúszdája, erről közönségszavazás döntött. A fejlesztések folytatódnak, a munkák most is tartanak, és Keszthely már gőzerővel készül a jövő évi szezonra.

Péter B. Árpád

Türkizben pompázik majd az új csúszda. Az elemeket lassan a helyükre emelik

Fotó: ZH

Mint Nagy Bálint polgármester lapunk kérdésére leszögezte, Keszthely számára rendkívül fontosak a strandjai, így fejlesztésükre kiemelt figyelmet fordítanak, hiszen a vízi élmények a meghatározók turisztikai szempontból a Balatonnál. Ennek látható eredményei vannak a Városi, a Helikon és a Libás strandon is. Hozzátette, igyekeznek minden pályázati lehetőséget megragadni, hogy tovább javítsák a minőséget és bővítsék a szolgáltatásokat.

– Elsődlegesen nem az infrastruktúrára fókuszálunk, bár az is fontos – tette hozzá –, hanem az attrakciókra, az egyediségre. Szeretnénk, ha a három strandunk különböző szegmenseket szólítana meg, úgy, hogy mindenki megtalálja a számára vonzó értékeket: a családosok, az idősebbek és az aktív turizmust kedvelők is.

Türkizben pompázik majd az új csúszda. Az elemeket lassan a helyükre emelik
Fotó: ZH

Nagy Bálint úgy fogalmazott, igyekeznek bővíteni a vízi sportok lehetőségeit, és ebben partnerre találtak a kajak-kenu szövetségben. Az együttműködés hozadéka például a kölcsönzőépület, ahol minőségi sporteszközöket, kajakot, kenut és SUP-ot is bérbe lehet venni, és ezt a lehetőséget a következő szezontól nemcsak a Városi Strandon biztosítják, hanem a Libáson is.

Nemrégiben újabb fejlesztési projekt indult a Városi Strandon, amelynek része a leromlott állapotú óriáscsúszda megújítása is. Ehhez a Magyar Turisztikai Ügynökség nyújt támogatást, és a beruházás a tervek szerint a következő főszezonra befejeződik.

- Számunkra fontos, hogy folyamatos kapcsolatban legyünk a keszthelyiekkel, ezért az élet minden területén igyekszünk kikérni a véleményüket – mondta Nagy Bálint. – Igaz ez a fejlesztésekre, beruházásokra is. Ezért írtunk ki szavazást közösségi felületeinken például arról, milyen legyen a már-már jelképnek számító óriáscsúszda színe.

A helyiek többségének voksai alapján a türkizkék nyert, ezért a következő évtől ilyen színben pompázik majd az élményelem. Aki pedig arra sétál, a Balaton-parton már ízelítőt kaphat ebből, hiszen épül az új csúszda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában