Akik drónnal „játszanak”

2020.11.17. 12:00

Jelenről és jövőről esett szó a vonyarcvashegyi Digitális Jólét Programon

A legmerészebb fantáziát is megszégyenítő ütemben válnak a mindennapi élet részévé a tegnap még utópisztikusnak ható digitális eszközök. Ilyen berendezésekről szólt a helyi könyvtár Digitális Jólét Programja.

Kósa Tamás

A program résztvevői ismerkednek a modern elektronikai eszközökkel, melyek megkönnyítik a mindennapokat

Fotó: Simon László

Az újabb járványügyi korlátozások előtt lezajlott rendezvényen Horváth-Tüttő Katalin könyvtáros beszélt arról, a modern eszközök mennyire megkönnyítik a 21. század emberének mindennapjait.

– A programot a járványügyi helyzet miatt két részre bontottuk: délelőtt a helyi általános iskola felső tagozatos diákjai jöhettek osztályonként, 13 órától pedig a nagyközönségé volt a lehetőség a kor vívmányainak megismerésére – mondta Horváth-Tüttő Katalin.

A program résztvevői ismerkednek a modern elektronikai eszközökkel, melyek megkönnyítik a mindennapokat Fotó: Simon László

– A Digitális Jólét Programhoz pályáztunk az Utazó Digitális Élményközpont bemutatóra, melynek célja az volt, hogy közelebb hozzuk a lakossághoz a digitalizációt. A szakemberek, Pikó Tamás és csapata olyan eszközök működési elvét mutatták be az érdeklődőknek, amelyek már a mindennapjaink részei. Például vannak, akik már otthon is drónnal „játszanak”, de a hasznos felhasználási területükről még nem is hallottak.

Nem is olyan régen még elképzelni sem tudtuk, hogy 3D-s nyomtatóval, speciális anyagokból emberi szerveket, ételeket, autóalkatrészeket éppúgy nyomtathatunk, mint a közeli jövőben akár lakóházat is. Drónokat használhatunk az életmentésben, a mezőgazdaságban vagy a csomagszállításban, a virtuális szemüveg pedig hasznos eszköz lehet a sportban, sebészetben, szimulációs gyakorlatok során.

A könyvtár ilyen és hasonló programokkal igyekszik ráirányítani a figyelmet a jelen, sőt, a jövő világára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában