ajándék

2020.11.24. 11:00

Háromszáz szöveg fejből: a söjtöri Ruttai Györgyné meglepetése

Különleges ajándékkal kedveskedett a polgármesternek, illetve a helyi polgárőr egyesület elnökének a faluban élő Ruttai Györgyné, Erzsi néni: 300 dal szövegét írta le nekik saját kézzel.

Varga Andor

Ha van hallgatóság, Erzsi néni el is énekli a dalokat Fotó: a szerző

– Ezek olyan dalok, amiket életem során magam is énekeltem, énekkarral, templomban, színjátszókkal – mondta a 92 éves, egyedül élő asszony, aki évtizedeken át aktív tagja volt Söjtör közösségi életének. – Nagy szerencsém van, mert a memóriám nem kopott meg az évek alatt. Jó ideje jegyzem már le a szövegeket, és még mindig újabbak jutnak az eszembe. Ezt a két tiszteletpéldányt azért készítettem a gyűjteményből, hogy ha én már nem leszek, a szövegek akkor is fennmaradjanak.

Ha van hallgatóság, Erzsi néni el is énekli a dalokat Fotó: a szerző

Erzsi néni az átadásnak ünnepélyes keretet is szeretett volna, ám ez a járvány miatt nem volt lehetséges. Az önkormányzatnak viszont a faluban készült régi fotókat is átadott, ezek az Öreghegyi vendégház falaira kerülnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában