egy kis meglepetés

2020.11.23. 13:47

Babacsomag és vándorgólya – Így köszöntik az új lakókat Petrikeresztúron

Bár az igazi gólyák már útrakeltek Afrikába, az újszülöttek érkezését jelző fa vándorgólya büszkén hirdeti az új jövevények lakhelyét a faluban. Ezúttal a kéthetes Vass Blanka otthonának kertjében kapott átmeneti szállást.

Mozsár Eszter

Borvári Lili az emléklappal a kezében, a csomagot ezúttal Füle Petra kapta Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

A büszke édesanya, Füle Petra a kisbaba etetése után fogadott minket. A nagymama az ablakon át mutatta a jóllakott, karjában békésen szunyókáló csecsemőt. Borvári Lili polgármester egy emléklapot és 10 ezer forint értékű csomagot nyújtott át, továbbá 50 ezer forint szülési támogatást kapott Petra.

Borvári Lili az emléklappal a kezében, a csomagot ezúttal Füle Petra kapta Fotó: Katona Tibor

- Évek óta hagyomány a 380 lelkes településen, hogy az önkormányzat a svéd babadoboz mintájára meglepi az újszülöttek családját. – mondta a polgármester. – Nagyon fontos, hogy a fiatalok már az elején érezzék a törődést, a gyermekek pedig boldogan vegyék elő évek múlva az emléklapot. Reméljük, hogy a közösség később is számíthat rájuk. Megható pillanat, amikor Petrikeresztúr polgárává fogadjuk ezeket a kisgyermekeket. Szeptemberben ikrek születtek egy másik családnál, s decemberben várjuk a következő babát.

Az önkormányzat emellett iskolakezdési támogatást nyújt, a Tuttu Mikka-Makka Egyesülettel közösen nyaranta napközis táborokat, túrákat, különféle ifjúsági programokat szerveznek. Az elmúlt években egyre többen választják lakhelyül a zalai falut.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában