Koronavírus Zalában

2020.11.10. 15:29

A zalaegerszegi büfések közül sokan vannak, akik nem tudják mit hoz a holnap

A koronavírus-járvány miatt a napokban újabb szigorításokat vezetett be a kormány, ami nagyban érinti a vendéglátóhelyeket is.

zaol.hu

Az új szigorítások szerint a kocsmák és az éttermek biztosan bezárnak, s csak a házhozszállítás lesz lehetséges. Az egyedüli kivételek az üzemi étkezdék, melyek nyitva tarthatnak. A rendelet azonban nem tér ki pontosan az utcai büfésekre, ahol ugyan a legtöbben elviszik az ételt, a futárral való házhozszállítás nem kivitelezhető. Zalaegerszegen több utcai büfést is megkérdeztünk ezzel kapcsolatban.

Az egyik zalaegerszegi lángososnál egyelőre sok a kérdőjel. Mint az árustól megtudtuk, nem tudja mit hoz a holnap.

- Sajnos egyelőre fogalmam sincs nyitva maradhatunk-e. A főnököm jelenleg is érdeklődik ez ügyben. Igazából nagyon sajnálnám, ha bezárnánk, hiszen a kellő távolságot, a maszkviselést szigorúan betartjuk mi is és a vásárlók is. Aki pedig itt vesz ennivalót, általában el is viszi magával, tehát nem látnám értelmét – nyilatkozta az eladó.

Egy másik zalaegerszegi büfénél hasonló a helyzet: szintén nem tudják, be kell-e zárniuk.

- Egyelőre nem tudjuk mi lesz. Nagyon remélem, hogy teljesen nem kell majd bezárnunk. Tavasszal, még ha rövidített nyitva tartással is, de működhettünk tovább. Erre számítok most is – reménykedik az egyik eladó.

Az egyik zalaegerszegi hipermarket előtt működő kebabosnál már jóval pozitívabb választ kaptunk. Az eladó, Márk elárulta, ők holnap is ugyanúgy várják majd a vendégeket.

- Mi biztosan nyitva leszünk – jelentette ki Márk – Az egyetlen változás, hogy a büféhez tartozó asztalokat és ülőhelyeket szalaggal elkerítjük. Csak elvitelre lehet majd ételt vásárolni, s természetesen minden szabályt szigorúan betartunk majd. Az alsóerdei úton működik egy éttermünk, ott lehet majd házhozszállítást is kérni – mondta.

Kiemelt kép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában