ismereteket szereztek

2020.10.21. 15:16

Múzeumi szakemberek találkoztak Keszthelyen

Városismereti túráikat és kultúrtörténeti sétáikat ismertettek meg egymással múzeumi szakemberek egy minapi találkozón, ahol azt is megvitatták, hogyan építhetőek be saját programjaikba a más városbéli tapasztalatok.

Keszey Ágnes

Rajnai Virág Éva, a rendezvény házigazdája a kölcsönös tapasztalatszerzést is kiemelte összegzésként

„A leghosszabb út is egyetlen lépéssel kezdődik” – e címet viselte a szakmai találkozó, melyet a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központja és Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely szervezett. A program egy pályázati támogatással megvalósuló projekt része volt. A szakemberek megismerkedhettek a Balatoni Múzeum Mi városunk programjával, melyet az intézmény korábbi igazgatója, Havasi Bálint mutatott be. A mintaprojekt keretében diákok szerezhettek olyan történelmi, városismereti, szervezési, valamint a séták megtartásával kapcsolatos ismereteket, melyek birtokában önállóan is meg tudtak valósítani ilyen programokat. A Helikon Kastélymúzeum várostörténeti sétáiról Iski Szilvia, történész-muzeológus, a tapolcai Wass Albert Könyvtár és Múzeum helytörténeti sétáiról pedig Hangodi László történész-főmuzeológus beszélt.

Rajnai Virág Éva, a rendezvény házigazdája a kölcsönös tapasztalatszerzést is kiemelte összegzésként

- A tapolcaiak számára az lehetett az egyik tanulság, hogy a jövőben akár konkrétabb témára is fókuszálnak. Ami a keszthelyieknek lehetett tanulságos az ő előadásukból, az a nagy alaposság, a helytörténet minden oldalról való körbejárása, amit nagyon izgalmasan adnak elő – összegezte Rajnai Virág Éva a Majortörténeti Kiállítóhely múzeumpedagógusa, Zala megyei múzeumi koordinátor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában