elnyerték a közönségdíjat is

2020.10.12. 09:00

Kibérelték a dobogót a zalakomári diákok

A Soms­sich Antal Általános Iskola diákjai immár harmadik alkalommal vettek részt a BISEL (Bioindikáció a Középiskolai Oktatásban) versenyen, mely megmérettetést az Agrárminisztérium hirdetett meg. Az országos versenyen több mint 100 iskola 200 csapata szerepelt.

Pásztor András

A díjazott zalakomári diákok

Fotó: ZH

A BISEL program keretében két korcsoportban 7–9. és 10–12. évfolyamos diákok négy-ötfős csapatai vizsgálják a közelükben található vízfolyás ökológiai állapotát, értékelik vízminőségét egyszerű módszerekkel, szabad szemmel látható gerinctelen állatok megfigyelésével, ezek az élőlények ugyanis a vízminőség bioindikátoraiként jelzik a változásokat. Az idei háromfordulós verseny összetett feladatokat rótt a tanulókra, hiszen a vízvizsgálat elvégzésén kívül játékos elméleti feladatsort is meg kell oldaniuk és egy összetett, kreatív feladattal is meg kell birkózniuk a csapatoknak.

A díjazott zalakomári diákok
Fotó: ZH

– A fordulókra való felkészülés mellett különböző programokat szerveztünk, melybe bevontunk a dolgozói közösséget is – mondta Szakáll Tibor igazgató, aki hozzátette: a vízvizsgálatokat a nagykanizsai Soós Ernő Laboratóriumban végezték a diákok, akiknek dr. Etler Ottó okleveles vegyészmérnök is rengeteg szakmai segítséget nyújtott. – Iskolánk mindhárom csapata az országos döntőbe jutott, ott pedig kibérelték a dobogót, s elnyerték a közönségdíjat is. Az ünnepélyes díjátadás a Mezőgazdasági Múzeumban volt 2020. október 1-én, ahol az erkölcsi elismerés mellett értékes laboratóriumi vizsgálati eszközökkel is gazdagodott az iskola.

A csapatok felkészítői dr. Baloghné Nagy Katalin, Partiné Birnbauer Katalin, Bedenek Gábor pedagógusok voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában