összefoglaló

2020.10.26. 08:00

Három rettenetes tragédia is megrázta Zala megyét – mutatjuk az elmúlt hét legfontosabb híreit

Összegyűjtöttük mi minden történt a múlt héten!

zaol.hu

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

Gázolt a tehervonat Zalaegerszegen

Borzalmas halálesettel indult a hét Zalaegerszegen. Közel a Batthyány Lajos úti vasúti átjáróhoz egy embert elütött a tehervonat. Az áldozat egy fiatal férfi volt. Az esetről itt írtunk.

Tragédia a gyöngyösfalui kalandparkban

Borzalmas tragédia történt csütörtök délután a gyöngyösfalui kalandparkban. Egy iskolás csoport a kötélpálya elején tartózkodott néhány méter magasságban, amikor a fatörzs, amire a pallók és a kötél rögzítve volt, kidőlt. Egy 16 éves keszthelyi fiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Egy másik, 16 éves fiatalt a mentők súlyos sérülésekkel kórházba szállították. Az eset nemcsak Zala megyét, de az egész országot sokkolta. Az elhunyt fiú tiszteletére pénteken tartottak csendes megemlékezést, iskolája, a Vajda János Gimnáziumnál. Az esetről készült összefoglaló cikkünket itt találja.

Három férfi holttestét találták meg Zalaszentmihályon

Vélhetően füstmérgezés okozhatta annak a három férfinek a halálát, akiknek a holttestét vasárnap fedezték fel a közép-zalai település melletti horgásztónál, egy kis méretű kalyibában. Információink szerint a szerencsétlenül járt horgászok már szombaton kint voltak a tó mellett, s valószínűleg az éjszakát is kint akarták tölteni, ezért gyújtottak be a fatüzelésű kályhába. A cikk folytatását itt olvashatja.

Megyeszerte 1956 hőseire emlékeztek

Megemlékezéseket tartottak az 1956-os forradalom és szabadságharc 64., a Magyar Köztársaság kikiáltásának 31. évfordulóján. Cikkünket itt olvashatja.

Átadták az M76-os holládi csomópontjának szakaszát

Átadták csütörtökön délután az M76 gyorsforgalmi út Balatonszentgyörgy és az M7 autópálya közötti szakaszát. A több ütemben zajló, komplex beruházás részeként először Zalaegerszeg bevezető szakasza készült el, amit szeptember közepén adtak át a forgalomnak. Cikkünket itt találja.

Gyűjtés indult a két éve elgázolt kanizsai kisfiú kezelésére

Gyűjtés indult a Facebook-on annak a kisgyermeknek a kezeltetésére, akit édesanyjával Nagykanizsán Balatoni úton, egy kijelölt gyalogátkelőhelyen gázolt el egy cserbenhagyó autós 2018 áprilisában. Az akcióról itt írtunk.

Nagy a kiesés a COVID-19 miatt Zalakaroson

A fürdőváros költségvetésében 255 millió forint kiesést okozott a koronavírus-fertőzés az év első 8 hónapjában. Folytatás itt.

Mányoki Attila lett Zalaegerszeg új díszpolgára

A város díszpolgárává avatták Mányoki Attilát. A Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett hosszútávúszó Balaicz Zoltán polgármestertől és Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkártól vette át a kitüntetést a csütörtöki ünnepi közgyűlésen. A folytatást itt találja.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában