Magyar Falu Program

2020.10.14. 10:53

Felavatták a rédicsi óvoda udvarát

Új játékokkal bővült a helyi óvoda udvara, amiket az apróságok már kipróbálhatták, most pedig hivatalosan is felavatták az elemeket.

Korosa Titanilla

Fotó: A szerző

Soós Endréné, Rédics polgármestere a fejlesztéssel kapcsolatban elmondta: a Magyar Falu Programban 4 millió forintot nyertek el az óvoda kültéri játékainak bővítésére, illetve a régieket is megújították.

-Kisebb és nagyobb, összesen 13 új elemmel bővült az óvodai játszótér kínálata, vannak köztük rugós játékok, homokozó, hinta, mászóka – mondta a polgármester. – Azt a vállalkozót bíztuk meg a kialakítással, aki néhány éve a községi játszótér építésénél is közreműködött. Jelenleg 27 gyermek jár az óvodába, egy csoportban, de szeretnénk a jobb ellátás, a gyerekek fejlesztése miatt két csoportot kialakítani. A játszótér megújításával újabb, szép elemek szolgálják a gyerekeket, hogy minél élvezetesebb legyen számukra az intézményben eltöltött idő. Azért dolgozunk, hogy a helyi gyerekek helyben járjanak óvodába és a környékbeli településekről is a rédicsi intézményt válasszák a szülők.

Az avatáson balról Rostási Ildikó, Kondákor Róbertné önkormányzati képviselők, Mikó Katalin óvodavezető, Vigh László, Soós Endréné, Németh Tünde képviselő és Bedő Lászlóné alpolgármester Fotó: A szerző

Rédicsen a közös önkormányzathoz tartozó 12 település alkotta társulás tartja fenn az intézményt, Soós Endréné arról is beszámolt, hogy az óvoda belső felújítása öt éve megvalósult, nemrég pedig a külső felújításra, szigetelésre adtak be pályázatot, illetve, ahogy lehetőség lesz rá, tovább bővítik az óvoda játszóterét is.

Az óvodaudvar avatásán Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is részt vett, aki arról beszélt, hogy egyik legfontosabb feladat a településeken az óvodai nevelés, iskolai oktatás helyben való biztosítása, Rédicsen látszik, hogy ezért mindent megtesznek. A különféle intézményi fejlesztések azt szolgálja, hogy helyben maradjanak a gyerekek, a helyi óvodát, iskolát válasszák.

-Egy ilyen kisebb településnek, mint amilyen Rédics is, szükség van arra az alapvető infrastruktúrára, mint az óvoda és az iskola megléte – fogalmazott Vigh László. – Úgy gondolom, a legjobb befektetés, ha a gyermekekre költünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában