Ünnepség

2020.10.22. 15:00

Díszdiplomásokat köszöntött a nagykanizsai hölgyklub

A koronavírus-helyzet miatt az önkormányzat idén nem köszönthette a díszdiplomás pedagógusokat. Ezért a Honvéd Kaszinó Hölgyklubja az intézmény éttermében kedden szűk körű ünnepséget tartott.

Benedek Bálint

A díszdiplomások a hölgyklub vezetőjével: Klein Ottóné, Büki Pálné és Kovács Józsefné

Fotó: Szakony Attila

A közösség vezetője és motorja, Büki Pálné elmondta: tagságuk tíz éve úgy határozott, hogy a hölgytársak eredményeit számon tartják, megfelelő időben és helyen nyilvánosságra hozzák, ezzel is örömet szerezve közösségüknek. Kovács Józsefné óvónő diplomaszerzése 65. évfordulója alkalmából vasdiplomát, míg Klein Ottóné biológia-testnevelés szakos tanár az 50. évfordulón aranydiplomát vehetett át nemrégiben.

A díszdiplomások a hölgyklub vezetőjével: Klein Ottóné, Büki Pálné és Kovács Józsefné
Fotó: Szakony Attila

– A díszdiplomás tanárok, óvónők évtizedekig dolgoztak odaadóan a közösségért, és erre a teljesítményre érthetően a hölgyklubosok büszkék – tette hozzá Büki Pálné.

– Minden óvintézkedést betartottunk, de a járvány idején is kötelességünknek éreztük gratulálni nekik.

A pécsi származású Kovács Józsefné 1955-ben frissdiplomásként került Nagykanizsára, a Rozgonyi-óvodában kezdte a pályafutását. Majd 1972-ben az akkor újonnan nyíló Corvin-óvodában folytatta, amit 1993-as nyugdíjazásáig vezetett. A kanizsai Klein Ottóné 1970-ben biológia-testnevelés szakon végzett Pécsen, 11 évet Becsehelyen, hármat pedig a kanizsai Zrínyi-iskolában tanított. Ezt követően az egykori Andrejka-iskolába került, innen 1996-ban vonult nyugdíjba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában