Az egyik legszebb tórendszer

2020.10.19. 10:00

A hódok is munkát adnak Belsősárdon

Horgászhelyek kialakítására, valamint ezzel összefüggésben a vízparti területek bokrozására és kaszálására szervezett a kezelésében lévő tavakhoz környezetvédelmi közösségi munkát a Tenke-völgye Sporthorgász Egyesület.

Gyuricza Ferenc

Furján Zsolt (balról) és Varró István a belsősárdi ragadozóhalas tó partján dolgozik

Fotó: Gyuricza Ferenc

Belsősárdon az egykori kavicsbánya területén kialakított tavaknál Varró István tógazda elmondta: folyamatosan oda kell figyelniük a vízpartra, a természet ugyanis igyekszik visszafoglalni azt, ami egykor csak az övé volt.

- A berek és a nyár nagyon gyorsan ellepi a vízpartot, de a fűzfákat is gondoznunk kell – magyarázta. – A visszatelepített hódok szintén állandóan munkára kényszerítenek bennünket, főleg ősszel és télen döntenek bele fákat a vízbe, akinek ugyancsak el kell távolítanunk. Telepítést ez évben kétszer tartottunk már, ennek során összesen 41 mázsa hal került a tavainkba, s hamarosan újabb halasítás várható.

Furján Zsolt (balról) és Varró István a belsősárdi ragadozóhalas tó partján dolgozik
Fotó: Gyuricza Ferenc

Varró István azt is hozzáteszi, Belsősárd az egyik legszebb tórendszer, szinte vadvíz jellege van, ezért különösen kedvelik a horgászok. Az egyesület több mint száz fős tagságának legalább a fele inkább ezt a helyet, az itteni négy tavat látogatja, annak ellenére, hogy Belsősárdon jóval kisebb a vízfelület, mint az ugyancsak hozzájuk tartozó Lendvadedesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában