bicajra fel!

2020.09.30. 10:00

Kerékpártúrát szerveztek a kanizsai „cserhátisok”

A Cserháti Szakképző Iskola az előző évek hagyományait követve az idén is megtartotta „Tour de Cseri” elnevezésű kerékpáros túráját. A vegyes korosztály alkotta csapat ezúttal Zalakarosig tekert.

Benedek Bálint

A Cserháti Szakképző Iskola csapata az intézmény udvarából indulva Zalakarosig tekert Fotó: ZH Archívum

Az aktív testmozgást Horváth Zsolt testnevelő tanár vezette, aki elmondta: 2012 óta minden évben megrendezett őszi kerékpáros túrát mindig az európai autómentes naphoz igazítják. A rendezvény egyik hosszú távú célkitűzése az, hogy rávegye a rendszerint autó­val munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. A rendezvénysorozat hozzájárul a polgárok egészségének és életminőségének javításához.

A Cserháti Szakképző Iskola csapata az intézmény udvarából indulva Zalakarosig tekert Fotó: ZH Archívum

– Az évek során sokfelé jártunk, az idén a 42 fős társaságunkkal a zalakarosi termál tavat, valamint a kilátót kerestük fel – folytatta a pedagógus. – Idén először a 9. évfolyamos, sport ágazaton tanuló diákok a szervezésben is részt vehettek, hiszen ez nekik már egy közös projektmunka volt, ami az új szakképzési rendszerben része a tanulmányaiknak. Ennek keretében csoportokat alakítottak ki, melyeknek különböző feladataik voltak. Akadtak, akik az előkészítésben, szervezésben, reklámozásban vettek részt, másoknak különböző témákból, főleg a kerékpározásból, illetve a fürdőváros történelméből kellett felkészülniük és elő­adást tartaniuk.

A sport, így az aktív kerékpározás népszerűsítése folytatódik az intézményben, hiszen tavasszal újabb túrára indulnak, hogy felfedezzék Zala megye rejtett természeti kincseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában