Sajtótájékoztató

2020.09.16. 09:00

A zalaegerszegi közgyűlés döntéseiről

Kétmilliárd forinttal, 66,2 millárdra nőtt Zalaegerszeg önkormányzatának költségvetése, ugyanis az már tartalmazza a Petőfi-iskola felújítására elnyert forrást, a kézműves piac építési támogatását és az ipari park bővítésének keretét – hangzott el a Fidesz–KDNP zalaegerszegi szervezetének sajtótájékoztatóján.

Mozsár Eszter

Dr. Káldi Dávid frakcióvezető elmondta: a járványügyi helyzet miatt várhatóan több milliárd forint esik ki a költségvetésből az elmaradó iparűzési adók miatt. A frakcióvezető beszámolt arról, hogy a Zárda utcában 45 parkolóhely jött létre a tornacsarnok és vívóterem építésének köszönhetően. A parkoló fizetőövezetbe vonása miatt rendeletmódosításra volt szükség.

Kitért arra, hogy a járvány­ügyi védekezésből minden önkormányzati cég kivette a részét, likviditási gondja az év elején létrehozott Rendezvényszervező Kft.-nek van. Kifejtette továbbá, a közgyűlés kiemelt fejlesztési területté nyilvánított több olyan térséget, ahol a közeljövőben beruházások, építkezések indulnak.

Egerszeg továbbra is csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez, a szociális alapú juttatásra 3,5 millió forintot szánnak.

Szilasi Gábor a sajtótájékoztatón az idősügyi koncepciót ismertette, amivel a nyugdíjasok önmegvalósító közösségeit és segítő szolgáltatásait támogatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában