Évadzáró díjátadásokkal

2020.08.19. 20:00

Véget ért a Kvártélyház nyári színházi évada

A Zalai Táncegyüttes előadásával véget ért a Kvártélyház idei nyári színházi évada.

Szabó Judit

A Zalai Táncegyüttes előadásába sajnos beleszólt az eső Fotók: Pezzetta Umberto

Ezen a nyáron a Lili bárónőt, A padlást, valamint a Hasonmásokat láthatta a közönség a nyári színházban. A Hasonmások utolsó kvártélyházbeli előadásán átadták a Szidónia-díjat, és örökös tag címmel ismerték el a társulat több tagjának munkáját.

A Szidónia-díjat, amelyet a Szalai házaspár – dr. Szalai Zoltán és dr. Szittyai Borbála – elhunyt lányuk emlékére alapított Tompa Gáborral, a Kvártélyház vezetőjével közösen, az idén Lőrincz Nikol és Ticz András kapta.

A 14. éve működő Kvártélyház örökös tagja lett a színművészek közül Foki Veronika, Hertelendy Attila és Szakály Aurél, valamint Máriás Zsolt zenei vezető, Oláhné Pén­zes Éva gazdasági munkatárs, Oláh János műszaki vezető, Szőke Julianna díszlettervező, Köves Marcell hangmérnök és Köves Eszter rendező és szervező menedzser. A legpezsgőbb színpadi jelenlétért Barabás Lilla, Kemes Laura, Győrfi Cintia, Szakonyi Franciska, Kósa Ruben és Gyenese Dániel vehetett át díjat.

A Zalai Táncegyüttes előadásába sajnos beleszólt az eső Fotók: Pezzetta Umberto

– Hála Istennek a járvány­ügyi helyzet ellenére lement az évad, és a saját előadásaink, köztük az ősbemutató, a Hasonmások kirobbanó szakmai és közönségsikert aratott – értékelte az évadot lapunknak Tompa Gábor, a Kvártélyház Kft. ügyvezetője, a Hasonmások című darab rendezője.

A Szidónia-díj átadása. A képen dr. Szalai Zoltán, Lőrincz Nikol, Ticz
András és dr. Szittyai Borbála

A revümusicalt a tervek szerint jövőre is láthatja a közönség.

Az évad utolsó programja a Zalai Táncegyüttes Por és hamu című hétfői előadása volt, amelyet le kellett rövidíteni az eső miatt, de a látottak alapján így sem bánták meg a nézők, hogy jegyet váltottak. A Kvártélyház látogatói azon kevesek közé tartoztak, akiknek az elmúlt nehéz időszakban nem csak virtuálisan lehetett kulturális élményben részük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában