A kitüntetés egyben kihívás, kötelezvény is számára

2020.08.29. 13:05

Páka díszpolgárává avatták Kövér Lászlót és feleségét, Bekk Máriát – Frissítve

Díszpolgári címmel tüntették ki a településen dr. Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét és feleségét, a Pákáról származó dr. Bekk Máriát, ezzel ismerve el és köszönve meg a sok segítséget, amit a falunak nyújtottak.

Korosa Titanilla

Kövér László elmondta, a kitüntető cím kötelezvény is számára, amit a jövőben kell beváltania, törekednie arra, hogy valami különlegeset cselekedjen még a település érdekében.

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap
Kövér László házelnök Páka díszpolgára lett
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A díszpolgári címmel kapcsolatban a házelnök az ünnepségen azt mondta: egy országos politikus számára az elismerés ritka és becsben tartandó, ugyanakkor elfogadása sem olyan természetes, mint amilyennek tűnik. Munkájukat jutalomnak tekinthetik, azért teszik, mert felhatalmazták a választók. Tiszteletbeli pákaiként nem érdem, hogy segít, ha tud, hanem természetes dolog, hogy etikus módon megteszi a hozzá közel állók javára azt, amit mindenki megtesz a maga területén.

Felesége, Bekk Mária arról beszélt, hogy nagy megtiszteltetés a szülőfalujától kapott magas kitüntetés. Mint mondta: ma is gyakran jár Pákán, ahol szülei, rokonai élnek. Hozzátette, hogy a falu megváltozott az elmúlt évtizedekben, mióta ő elkerült onnan, sajnálja, hogy egyre több az elhagyott ház, de szép dolog, hogy ma is működik az iskola, és van kulturális élet.

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap
Tóthné Péter Judit jegyző (balról), Bekk Mária, Kövér László, Lukács Tibor polgármester
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Az ünnepségen részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, Bene Csaba alelnök és a térség településeinek polgármesterei, a helyi képviselők és Németh Csaba, Páka plébánosa is.

Szombaton tartották Pákán a bérmálást is. Az ünnepi szertartás során Székely János szombathelyi megyés püspök megáldotta a templomkertben álló és nemrég felújított Szentháromság- szobrot, valamint a templomban található és szintén felújított Mária-oltárt. Az ünnepen beszédet mondott Kövér László, aki hozzájárult a felújításokhoz. A házelnök kiemelte: az elmúlt 10 évben a Kárpát-medencében a kormány támogatásával 2800 templom újult meg és 130 templom épült. A felújított Szentháromság- szobor és a hitükben megerősödő bérmálkozó fiatalok azt üzenik: a magyarság változatlanul a keresztény hűség népe, hogy Magyarország változatlanul ragaszkodik Európa és az Európai Unió keresztény gyökereihez, fogalmazott Kövér László.

Ezek is érdekelhetik