tanácsadás

2020.08.06. 07:00

Munkaügyi, életviteli tanácsok Rédicsen – A családsegítő szolgálat 24 foglalkozást tart

Előadásokkal, valamint munkaügyi, gyermeknevelési és életviteli tanácsadással is segítik az érdeklődőket a Napsugár Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat munkatársai egy térségi programsorozat keretében.

Korosa Titanilla

Munkaügyi tanácsadást is tartanak a családsegítők. Balról Cseke Lászlóné tájékoztatja Forgács Ibolyát Fotó: Korosa Titanilla

A szervezők elsősorban a regisztrált munkanélkülieket szólították meg és a közcélú munkásokat, valamint azokat, akik munkahelyet kívánnak váltani.

– Rédics mellett Zalabaksán, Pákán, Csesztregen, Lentiben és Lovásziban összesen 24 alkalommal találkozunk a résztvevőkkel, és négy nagyobb téma köré építettük fel a foglalkozásokat – mondta Bagó Judit, a térségi feladatokat ellátó család- és gyermekjóléti központ vezetője. – Jók a tapasztalatok, sokan eljönnek a programokra, minden alkalommal meghaladta a résztvevők száma az ötvenet.

Munkaügyi tanácsadást is tartanak a családsegítők. Balról Cseke Lászlóné tájékoztatja Forgács Ibolyát Fotó: Korosa Titanilla

A rendezvénysorozat alatt érintett témák a társadalmi esélyegyenlőség és esélyegyenlőtlenség, valamint az ehhez kapcsolódó szolgáltatások. A másik a függőség veszélye a fiatalokra, itt magáról a függőségről, valamint az alkohol, a kábítószerek, a dohányzás és az internetfüggőség veszélyeiről is információkhoz juthatnak a bekapcsolódók. A harmadik téma a fogyatékosság és a másság elfogadása, elfogadtatása, a negyedik a család- és gyermekjóléti szolgálat prevenciós szerepének megerősítése, hogy az intézmény tevékenységét minél szélesebb körben megismerjék, s tudják, hogy milyen kérdésekkel, problémákkal fordulhatnak a családgondozókhoz. Legutóbb Rédicsen a függőség veszélyeiről beszélt Dányi József, a Lenti Rendőrkapitányság munkatársa.

– A program 2018 nyara óta zajlik, eredményeket is fel tudunk már mutatni – folytatta Bagó Judit. – Fontos cél volt, hogy 50 fő munkába álljon, és már több mint 70-en találtak állást.

Hozzátette, hogy komoly munka áll a településeken dolgozó családsegítők mögött, hiszen ők térképezték fel a térségben a programba bevonható hátrányos helyzetűek körét és folyamatosan tartják velük a kapcsolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában