Megelevenedett a magyar múlt

2020.08.26. 07:00

Kopjások, huszárok, lovagok is felvonultak Keszthelyen

Történelmi lovas napokon elevenedett meg a magyar múlt az ünnepi hétvégén a Festetics-kastély parkjában. A közönséget három napon át látványos bemutatók várták.

Péter B. Árpád

Gyenesdiási fiatalok bemutatója. A nyeregben Gyutai Júlia és Borbála, valamint Gönye Sára és Kozup Kira

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

A Helikon Kastélymúzeumban egész nyáron szerveztek lovas programokat, a tematikus napok sorában mindig a péntek volt a négylábúaké, ami rendkívüli népszerűségre tett szert. Az elmúlt hétvége pedig kirobbanó sikert hozott, nagyon sokan töltötték idejüket a történelmi helyszínen.

Gyenesdiási fiatalok bemutatója. A nyeregben Gyutai Júlia és Borbála, valamint Gönye Sára és Kozup Kira Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Varga Zoltán, a Hintómúzeum vezetője elmondta: színes, szerteágazó programsort állítottak össze, amelyben többféle stílus és irányzat is megjelent, illetve megelevenedett a történelem kopjásokkal, huszárokkal, páncélos lovagokkal, továbbá baj- és szablyavívókkal. Mindezek mellett a vendégek láthattak szabadidomítást, dámalovaglást és számos további lovas és kutyás bemutatót.

Fiatal és tehetséges gyenesdiási lovasok mindhárom napon karüsszeleket mutattak be, olyanokat, amelyekkel hajdanán a kastély vendégeit szórakoztatták a Festeticsek. A legkisebbeket pedig népi játékok várták a parkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában