hivatalos szervek vitték be a menhelyre

2020.08.17. 17:02

Később döntenek a Nagybakónakról eltűnt férfi kutyájának sorsáról

A múlt héten adtunk hírt arról, hogy holttestet találtak a gelsei hegyen.

Szabó Zsófia

Mint arról beszámoltunk: kedden, a késő esti órákban a falu egyik külterületi részén – a terület tulajdonosa-kezelője – holttest-maradványokra bukkant. Meg nem erősített információink szerint e helyszín birtokosát, aki füvet nyírni érkezett területére, egy agresszív kutya fogadta, amely viselkedése révén védett valamit. Információink szerint a közelében lévő holttest-maradványokat.

A hely birtokosának ismerős volt az eb, mivel több olyan fotón is szerepelt Nagybakónakról eltűnt gazdájával, akit több héten át, több százan kerestek, eredménytelenül.

Múlt heti írásunkban – a rendőrség akkori tájékoztatása szerint – jeleztük azt is: az eset körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretein belül vizsgálják. Ugyanakkor arról is beszámoltunk, hogy az ebet, amely rendelkezett chippel, azonosították. Valóban a korábban eltűnt, nagybakónaki férfié volt a kutya.

Nem az eltűnt családja vitte be a menhelyre

A kanizsai menhelyet működtető Élettér Állat-és Természetvédő Egyesület a mai nap során, hétfőn keresett meg minket, hogy a hegyen talált ebbel kapcsolatban hiteles információkkal tájékoztassák a közvéleményt. Mivel – mint kiemelték – több sajtóorgánumban nem valós információk jelentek meg a kutyáról.

Közölték: a Gelsén talált keverék kutya valóban a kanizsai állatotthon vendégszeretetét élvezi. A menhelyre pedig nem az eltűnt férfi családja vitte be a jószágot, hanem a hivatalos szervek. A kutya jó egészségi állapotnak örvend. Sorsáról pedig a későbbiekben dönt a család.

Kiemelt kép: Illuszrtráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában