Bejárták a dombhátat

2020.08.25. 09:00

Hét állomás várta a Pataka-hegyi bagolytúra résztvevőit

Mintegy 4,5 kilométeres esti-éjszakai gyaloglás, valamint elméleti és ügyességi feladatok egész sora várt azokra a csapatokra, amelyek részt vettek az északnyugat-zalai kisváros immár hagyományosnak mondható, Pataka-­hegyi bagolytúráján.

Gyuricza Ferenc

Katavics Gergő és Varga Brigitta láb közé szorított almával, páros lábon ugrálva teljesítette a feladatot a túra egyik állomásán Fotó: Gyuricza Ferenc

A Zalalövői Borbarát Kör Egyesület által szervezett túrával indult az Augusztusi Közösségi Napok sorozata, a Pataka-hegyen még augusztus 15-én megrendezett programra tizenhárom csapat nevezett.

A résztvevőknek hét helyszínen kellett tréfás feladatokat teljesíteniük, miközben szinte az egész dombhátat bebarangolták. Volt állomás, ahol a tudást és találékonyságot egyaránt próbára tévő totót kellett kitölteniük, volt, ahol a horgásztehetségüket bizonyíthatták a versenyzők, másutt pedig lábak közé szorított almával, páros lábon ugrálva kellett leküzdeniük a kijelölt távot.

Katavics Gergő és Varga Brigitta láb közé szorított almával, páros lábon ugrálva teljesítette a feladatot a túra egyik állomásán Fotó: Gyuricza Ferenc

– A bagolytúra nagyon népszerű a megyének ezen a vidékén, Zalalövőn évente kettőt is rendez a Borbarát Kör Egyesület – mondta lapunknak a főszervező, Tóth Imre. – A feladatokat az állomások vezetői találják ki és állítják össze, ebben mindenki szabad kezet kapott, annyi megkötéssel, hogy a vírushelyzetre való tekintettel egészségügyi kockázatot jelentő próbatétel elé idén senkit sem állíthattak.

Ez évben a budafai városrész hölgyei, azaz a Mennydörgő Csirkecombok szerepeltek a legjobban a bagolytúrán, de a díjkiosztón nemcsak a csapatok teljesítményét értékelték, hanem az állomások vezetőit is jutalmazták. A túrázók szavazatai alapján a legötletesebb feladattal ezúttal Kovács Balázs és családja készült, akik régi erdélyi nevek magyarra fordítása mellett horgászbotos célba dobásra invitálták a versenyzőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában