faszobor

2020.08.26. 16:54

Az egyedi choppert Gutorföldén mutatták be először

Az elmúlt héten, Gutorföldén tartották a Göcsej MotoRock Feszt rendezvényt, amelyen először csodálhatta meg a közönség a Tóth Gábor amatőr faszobrász chopper motorját.

Jóna István

Fotó: Jóna István

A Chopper motorok egy egészen újfajta stílust képviselnek a nagymotorok között, hiszen az első villák sokkal hosszabbak, mint más modellek esetében, az ülés pedig alacsonyabban helyezkedik el, ami azt a látszatot kelti, mint ha a vezető egy kicsit feküdne a motoron. Ez a stílus is a szabad gondolkodást hirdeti, ám természetesen nem csak ilyen szemléletű embereket találunk a Chopper-mániások között.

Káli Attila a rendezvény szervezője elmondta, hogy az egyedi motor erre az alkalomra készült. Az alkotó tavaly év végén kezdett hozzá az építéséhez és a fesztivál előtt nem sokkal fejezte be a művét. A szervezők már idén szerették volna más motoros rendezvényeken is bemutatni, de ezt a tervüket a koronavírus- járvány átírta.

Fotó: Jóna István
Fotó: Jóna István

A 120 kg súlyú, 280cmX180cmX80cm nagyságú fa chopper készítésének adatai:

Felhasznált faanyag: 100fm; 3mX10cmX2,5cm

Felhasznált kapocsmennyiség: 30000 db

Felhasznált csavar: 7000 db

Felhasznált faragasztó: 1 kg

Felhasznált köracél: 8 átmérő: 30 fm

Festék: 10 liter

Munkaidő: 600 munkaóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában