A szervezők minden korosztálynak igyekeztek a kedvében járni

2020.08.12. 07:00

A Lőrinc-napi búcsún ünnepeltek a kálócfaiak

Minden bizonnyal az elmúlt hétvégi Lőrinc-napi búcsú lesz a falu legnagyobb rendezvénye ebben az évben.

Gyuricza Ferenc

Bunyós Pityu Göncz Lajosnét meg is táncoltatta Fotó: Gyuricza

Szabó András polgármester elmondta: májusban az idősek napját az akkori járványügyi szabályozás miatt nem tartották meg, az év második felére tervezett programokat pedig 2021-re halasztják, mert még mindig érezhető az óvatosság a lakosság részéről. A vasárnapi búcsún viszont szép számban vettek részt a helyiek, leginkább a fiataloknak köszönhetően. Évtizedek óta jellemző, hogy a faluból elszármazottak nyáron leginkább erre a napra térnek haza a családtagokkal ünnepelni.

Bunyós Pityu Göncz Lajosnét meg is táncoltatta Fotó: Gyuricza

- A Lőrinc-napi búcsú elsősorban egyházi ünnep, ezért a program mindig szentmisével kezdődik – mondta Szabó András. – A délutánt már a kötetlen kikapcsolódás jegyében szerveztük, a gyerekeket légvár, vízifoci és paintballjáték is várta. A fiatalok és idősebbek részvételével volt közös főzés, illetve kemencés sütés is – marhapörkölttel, kolbászos lecsóval, kemencés lángossal és töki pompossal vendégeltük meg a falubelieket. De a szomszédos Kozmadombja lakóit is meghívtuk, hiszen a templomunk is közös.

A délután folyamán zenei programokkal igyekeztünk még hangulatosabbá tenni a napot, a községünkben már jól ismert Beni, illetve sztárvendégként Bunyós Pityu lépett fel. Szabó András polgármester azt is elmondta, hogy a mintegy százötven fős településnek ezúttal a megyei önkormányzat nyújtott anyagi támogatást a rendezvény megszervezéséhez, s Pácsonyi Imre, a megyegyűlés alelnöke is részt vett a programok egy részén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában