Önkormányzati ülés

2020.07.16. 09:00

Százmillió forint bevételkiesés Lentiben

Módosították a költségvetést, és az egészségügyi dolgozók ingyenes utazásáról is döntöttek a képviselők a tegnapi önkormányzati ülésen.

Korosa Titanilla

Az egészségügyi dolgozók a járványügyi veszélyhelyzet alatt Lentiben is ingyenesen utazhattak a város közigazgatási területén belül közlekedő, menetrend szerinti autóbuszokon. A különleges helyzet megszűnte után a települések saját hatáskörben dönthetnek a lehetőség további biztosításáról, és a lenti önkormányzat tegnap úgy döntött, hogy 2020. július 31-ig fenntartja azt.

Az egyéb utazási kedvezményekre jogosító lejárt vagy ezt követően lejáró okmányokat, utalványokat, illetve a diákok elektronikus vagy kinyomtatott igazolásait is elfogadják december 15-ig az autóbuszjáratokon.

A veszélyhelyzet miatt meghozott kormányzati döntések értelmében nem számolhat az önkormányzat a gépjárműadóval, illetve az idegen­forgalmiadó-bevételek is elmaradnak, ez összesen mintegy 100 millió forint bevételkiesés. Emellett a járvány elleni védekezési költségek is megterhelték a büdzsét. A hiány pótlására felhasználhatnak a pályázati céltartalékból, valamint ingatlanértékesítésből is számítanak bevételre.

Elfogadta a testület a 2019-es zárszámadást, és a kulturális dolgozók közalkalmazotti jogviszonyának átalakulásával kapcsolatos intézkedésekről is döntöttek tegnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában