Koronavírus Zalában

2020.07.14. 07:00

Öt ózongenerátort vásároltak meg Zalalövőn

Multifunkciós ózongenerátorokat vásárolt a helyi egészségügyi szolgálatok számára a város önkormányzata. Az újonnan beszerzett eszközök nemcsak vírushelyzetben, az év bármely szakaszában védelmet nyújtanak.

Gyuricza Ferenc

Dr. Takács Mária háziorvos veszi át Gyarmati Antaltól az egyik ózongenerátort

Fotó: Gyuricza Ferenc

Gyarmati Antal polgármester elmondta: a multifunk­ciós ózongenerátorokra a koronavírus-járvány kapcsán irányult a figyelem, de az eszközök a pollenszezonban is remek szolgálatot tesznek, hiszen kialakításuknak köszönhetően a legapróbb pollent és porszemet is megszűrik. Fertőtlenítő hatásukat UV-fénnyel és az ózon erejével érik el, aktív szénszűrőjük pedig a kellemetlen szagokat is hatástalanítja. Ionizációs funkciójuknak köszönhetően a levegő minősége is javulhat.

– Az ózongenerátorokból mindkét háziorvosi rendelőbe, a gyermekorvosi rendelőbe és a fogorvosi rendelőbe is telepítünk egyet-egyet, az ötödik pedig mobil eszközként az önkormányzatnál marad, s az intézményeink fertőtlenítését végezzük majd vele – tette még hozzá a polgármester. – Az átadott eszközökkel az egészségházban garantálni tudjuk a folyamatos vírusmentesítést, ez a betegek és a dolgozók biztonságérzete és egészségük megóvása érdekében is kiemelten fontos.

Dr. Takács Mária háziorvos veszi át Gyarmati Antaltól az egyik ózongenerátort
Fotó: Gyuricza Ferenc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában