Ezúttal konstruktív légkörben

2020.07.01. 07:00

Hétfőn folytatólagos közgyűlést hívott össze Balogh László polgármester

A múlt csütörtöki után egészen barátságos, sőt, konstruktív hangulatban zajlott le a hétfő délutánra összehívott folytatólagos közgyűlés.

Horváth-Balogh Attila

Már javában pakolnak a Szent Imre utcai tagóvodában

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A Vasemberház dísztermébe azért hívott össze folytatólagos közgyűlést a polgármester, Balogh László (Fidesz–KDNP), mert múlt csütörtökön 11 napirendi pontban időhiány miatt már nem tudtak dönteni a képviselők. A hétfői közgyűlésen a polgármester elöljáróban konstruktív munkát kért a képviselőktől, hiszen nekik példaként kell a városlakók előtt állniuk és szégyellnivalónak nevezte a múlt heti történéseket.

Már javában pakolnak a Szent Imre utcai tagóvodában
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Ezt követően az óvodai beiratkozásokról esett szó, mint azt Balogh László az előterjesztés ismertetésekor elmondta: jelentősen csökkent az óvodába beíratott gyermekek száma tavalyhoz képest, aminek következményeként 5 óvodai csoport szűnik meg. A Kossuth Tagóvoda Szent Imre utcai telephelye augusztus 31-ével bezár, ez azonban elbocsátásokkal nem jár, belső átszervezéssel biztosítanak munkát mindenkinek. A Szent Imre utcai telephelyet pedig forgalomképes ingatlanná minősítik át – ezt és a beíratásokról szóló tájékoztatót egyhangúlag elfogadta a közgyűlés.

Némi vita alakult ki a két frakció között a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. tavalyi, illetve idei közszolgáltatási szerződésének tárgyalásakor. A Fidesz szerint két betervezett projekt­től – egy kerékpáros egészségturisztikai projekt, illetve a volt Piért-raktár helyére tervezett ifjúsági centrum – való visszalépéssel (mely döntésekért az ÉVE-frakciót okolják) több mint 130 millió forintot veszít a város. Az ÉVE képviselői úgy vélték: nem behozhatatlan veszteségről van szó, főleg annak tükrében, hogy ezek megvalósulása esetén 60-70 millió forint – ahogy Horváth Jácint frakcióvezető-helyettes fogalmazott –, a „levegőbe” menne el.

Egyhangúlag felhatalmazták a képviselők a polgármestert a Corvin utcai idősotthon helyén kialakítandó új bölcsőde megvalósításához szükséges szerződés aláírására.

Dr. Károlyi Attila képviselő (ÉVE) javaslatot nyújtott be a megszűnő DKG üzemi területén lévő műalkotások (szám szerint 7 darab, köztük faliképek és Thúry György mellszobra) megmentésére, városi tulajdonba vételére és a közterületeken történő elhelyezésére. Továbbá azt is kérte, hogy a közgyűlés bízza meg őt az üggyel kapcsolatos további tárgyalásokkal. Szabó Szilárd frakcióvezető (Fidesz–KDNP) az alapcélt támogatandónak nevezte és a frakció nevében mélységes sajnálatát fejezte ki azok felé, akik valaha a nagy múltú gyárban dolgoztak, illetve helytálltak az utolsó időszakban. A határozati javaslatot 9 igen szavazattal elfogadták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában