Most már azonnali a „mindent látó szem”

2020.07.23. 09:00

Gyorsul a felderítés, tovább nő a biztonság Hévízen

A városi kamerarendszerhez kapcsolódó két tablettel gazdagodott a rendőrőrs, amelyek gyorsítják a helyszíni felderítést, az elkövetők kézre kerítését, és így növelik a fürdőváros biztonságát.

Péter B. Árpád

Az új tabletek a gyorsabb felderítést szolgálják. A képen balról Tamási Zsolt őrsparancsnok, dr. Andor László és Fisli István

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

Az önkormányzat által vásárolt okoseszközöket Fisli István, az emberi erőforrások bizottságának elnöke adta át, hangsúlyozva, a „város mindent látó szeme” újabb funkcióval bővül. Emlékeztetett, eddig négy ütemben, 65 helyszínen 92 kamerát szereltek fel, s a rendszer alkalmas a rendszámfelismerésre, illetve az autóvadász alkalmazással is összeköttetésben áll, így a körözés alatt álló járművek kiszűrhetők. A jövőben pedig sebességmérés, arcfelismerés is szerepel majd az elérhető alkalmazások között, és a kamerák száma is bővülhet, lesz ilyen a megújuló buszpályaudvarnál és a termelői piacnál is.

Az új tabletek a gyorsabb felderítést szolgálják. A képen balról Tamási Zsolt őrsparancsnok, dr. Andor László és Fisli István Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Leszögezte, Hévíz számára kiemelten fontos a biztonság, hiszen ez a turizmusban elengedhetetlen feltétel. Hozzátette, a város eddig is Magyarország egyik legbiztonságosabb települése volt, és ez a jövőben tovább erősödhet.

Dr. Andor László, a Keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője azt mondta, a humán erőforrás mellett fontos a technikai ellátottság is, és a kettő hatékony ötvözésével lehet eredményeket elérni a közbiztonság, közrend területén. Úgy fogalmazott, a kamerarendszer már eddig is hozzájárult számos bűncselekmény felderítéséhez, a két új tablet pedig segíti, felgyorsítja a folyamatot, hiszen a helyszínen intézkedő kollégák már ott láthatják azokat a felvételeket, amelyek eddig később, az őrsön álltak rendelkezésükre. A kapitány szerint ezzel még eredményesebb lesz a munkájuk, s gyorsabban kézre keríthetik az elkövetőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában