Beszámoló

2020.07.15. 07:00

Eredményesen telt az első faluszépítő nap Hagyárosböröndön

Az elmúlt hétvégén az önkormányzat és a Hagyárosböröndért Egyesület közösen szervezte meg az első Faluszépítő Napot, melyről Varga Katalin polgármester számolt be lapunknak.

ZH

Sokan és sokféle módon vették ki a részüket az első faluszépítő nap sikeres lebonyolításából

Forrás: Hagyárosböröndért Egyesület

Mint írta, a faluszépítő napok ötlete már az új képviselő-testület megalakulásakor felmerült, majd a te­lepülésért tevékenyke­dő egye­sület tavaszi létrehozását követően újra napirendre került. A koronavírus miatti járványhelyzetben sajnos a terveket altatni kellett, ám mostanra az egészségügyi korlátozások szerencsére enyhültek.

Így pedig június közepén újabb lendületet vehetett a Hagyárosböröndért Egyesület, és Rózsás Tamás kezdeményezésére megkezdődött szervezés.

Sokan és sokféle módon vették ki a részüket az első faluszépítő nap sikeres lebonyolításából
Fotó: Hagyárosböröndért Egyesület

Az eredeti cél a játszótér melletti járdaszakasz és a Kossuth utcai útcsatlakozás biztonságosabbá tétele volt az ezeken kerékpározó, szaladgáló gyermekek számára. A faluszépítő nap szervezése közben azonban felmerültek további, ugyancsak aktuális feladatok is, melyeket a program résztvevői lelkesen elvégeztek.

A hagyárosböröndi falu­szé­pítő napot nemcsak fizikai munkával, hanem ételalapanyaggal, süteménnyel, üdítőkkel, valamint építkezési anyagokkal, és szerszámokkal is segítették a településen élők.

Nagy köszönet jár mindenkinek, aki a célok eléréséhez bármilyen formában is hozzájárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában