Akár a turisták is megízlelhetik

2020.07.10. 15:00

Élmények és kristálytiszta forrásvíz a Várdomb-régióban

A természetjárók mostanság igyekeznek bepótolni a pandémia miatt elmaradt túráikat.

Horváth-Balogh Attila

Tizenkilencen vettek részt a Déli-Bakonyon keresztül haladó 7-es számú túrán

Fotó: ZH

Nincs ezzel másként a Dél-zalai Kék Virág Túracsapat sem, melynek tagjai június elején bepótolták az általában március végén, a víz világnapja alkalmából meghirdetett „Források a Várdomb régióban” túrájukat, amely sajnos a pandémia miatt elmaradt. Lőrincz Sándor túravezető elmondta: kora nyári napsütéses időben 28 fő vett részt a túrán, aminek keretében felkeresték a Kútfej kút-forrást és a Várdomb-forrást.

– Jó hír, hogy a Kútfej kút-forrás kifolyó csatornáját szépen kitisztították, így nincs akadálya, hogy a turisták itt csillapítsák szomjukat. Köszönet illeti érte a Zalaerdő Zrt-t – fogalmazott Lőrincz Sándor, aki arról is beszámolt, hogy június 20-án folytatták az Országos Kéktúra útvonalának a bejárását. Egy híján 20 fő vett részt a Déli-Bakonyon keresztül haladó 7-es számú túrán.

Tizenkilencen vettek részt a Déli-Bakonyon keresztül haladó 7-es számú túrán
Fotó: ZH

Július 4-én az Országos Kéktúra 3. túráját teljesítették a Keszthelyi-hegységben, július 11-én pedig az „Ugorjunk át Somogyba” túrára várja az érdeklődőket az Olajipari Természetbarát Egyesület. A túra Nemespátróból indul, majd a Havas Boldogasszony kápolna, Somogybükkösd, Vázsonypuszta, gyékényesi tópart érintésével a gyékényesi vasútállomáson ér véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában