Idén az ötödik nyári táborukat tartják

2020.07.14. 12:00

Bringával a Kerka mentén

Programokkal színesített kerékpáros táborban pihennek a Lenti Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjai és kísérőik júliusban.

Korosa Titanilla

A hét zárása remekül sikerült, a Murán tartott raftingtúrát mindannyian élvezték

Fotó: Korosa Titanilla

Az idei tanév végén már az ötödik tábort tartják a vörösmartysok, vagyis komoly hagyománya van a programnak.

– Bringával a Kerka mentén a táborunk neve – avatott be a részletekbe Gyuriga Zoltánné pedagógus, szervező. – Évről évre nagyon népszerű a diákok körében. Táborunk célja, hogy a tanulók megismerkedjenek a falvak látnivalóival, a határ menti térség természeti értékeivel. Számos csodálatos felfedezni való épített és természeti értéket rejt ez a vidék, melyeket nem biztos, hogy a gyerekek ismernek, mi viszont igyekszünk a táborok alkalmával minél többet ezek közül megmutatni nekik.

A hét zárása remekül sikerült, a Murán tartott raftingtúrát mindannyian élvezték
Fotó: Korosa Titanilla

A környék felfedezése pedig minden alkalommal kerékpárral történik.

– Az elmúlt években jártunk Pákán, a hernyéki vadaskertben, megismerkedtünk Szécsisziget nevezetességeivel, a kastéllyal, a templommal, a vízimalommal és a bivalyrezervátummal. A tormaföldi Szent János-hegyen a helyi Tuboly Zoltánnál perecet sütöttünk, ellátogattunk a vétyemi ősbükkösbe, a Budafai Arborétumba, de tettünk kirándulást Bázakerettyén, Nagykanizsán és a határ túloldalán, Lendván is, ahol a Vinárium-torony nyújtott élményt, Dobronakon pedig az orchideafarm.

Az elmúlt héten a program zárásaként a táborozók raftingtúrán vehettek részt a Mura folyón, ami különleges élményt nyújtott, majd visszaérkezés után kerti sütögetés várta őket a helyi tónál.

A diákok közül Vadas Lúcia, Ruzsa Zoé Hanna és Gál Levente nem először vett részt a táborozáson, idén is remekül érezték magukat. Külön kiemelték a lendvai kirándulást, ahol komoly kihívást jelentett számukra a kilátóhoz feltekerni a hegyen, valamint a változatos tábori programokat: a bátorságpróba vagy a horgászat, melyek szintén jó szórakozást nyújtottak. Gyuriga Zoltánné azt is elmondta, hogy a felsősök és a 4. osztályosok vesznek részt a táborozáson, összesen idén mintegy ötvenen lakják ez idő alatt a kerkaszentkirályi természetházat. A tábor szervezését a Zalaegerszegi Tankerületi Központ is támogatta, illetve jó kapcsolatot alakítottak ki a település lakóival, így ha esetleg kerékpárt kellett szerelni, ahhoz is találtak segítségét, persze az ügyes kezű felsősök már maguk is megoldják a nehezebb helyzeteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában