Attrakció

2020.06.19. 20:12

Péntek délutántól működik az óriáskerék Keszthelyen – Frissítve

Elindult az idei nyár újdonsága, a Balaton-parti óriáskerék és ezzel együtt az idei szezon is a városban.

Keszey Ágnes

A harminc gondolában egyszerre 180 ember foglalhat helyet, akik az „utazás” csúcspontján ötven méter magasból láthatják a tavat és a város környékét

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Keszey Ágnes

Keszthely! Pörögj fel! – ezzel a mottóval népszerűsíti turisztikai kínálatát a zalai város egy most induló kommunikációs kampányban. Az idei nyár újdonsága pedig egy ötven méter magas, 30 gondolából álló, egyszerre 180 fő befogadására alkalmas óriáskerék a Balaton-parton, mely tegnaptól szeptember végéig mindennap üzemelni fog. Az óriáskerék indulásával megkezdődött a nyári szezon is. Minderről Nagy Bálint keszthelyi polgármester beszélt tegnap sajtótájékoztatón.

– Az óriáskerékkel egyedi látványosság került a városba, hiszen az ország egyik legnagyobb óriáskerekét építettük fel – emelte ki a polgármester. – Aki felszáll rá, olyan perspektívából csodálhatja meg a Balatont és Keszthely környékét, melyből eddig még nem láthatta mindezeket. Ez önmagában is nagy turisztikai vonzerő, és azt várom, hogy sok embernek okozzon majd örömet.

A harminc gondolában egyszerre 180 ember foglalhat helyet, akik az „utazás” csúcspontján ötven méter magasból láthatják a tavat és a város környékét
Fotó: Keszey Ágnes

Az óriáskerék indulásával – a hagyományos, május elsejei időpont helyett – tegnap kezdődött meg a nyári szezon a városban. – Az idei szezon teljesen más, mint a korábbiak – fogalmazott Nagy Bálint. – Alkalmazkodni kell a gyorsan változó körülményekhez. A különböző szabályozásokat figyelembe véve – hiszen az emberek egészsége az elsődleges – olyan programokkal és szabadtéri rendezvényekkel készülünk, amelyek kiegészítik ezt a látványosságot. A részletes nyári programkínálatot néhány napon belül közzéteszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában