Magyar Falu Program

2020.06.03. 07:00

Megújul a ravatalozó, a művelődési ház Szentgyörgyváron

Az elmúlt évek önerős fejlesztései és egy pályázati támogatással megvalósuló munka révén megújul a temető és ravatalozója. A település más részeinek megújítására is sikerült forrást nyernie az önkormányzatnak.

Keszey Ágnes

Ádovics István polgármester Fotó: önkormányzat

Régi terv valósul meg a faluban, hiszen a művelődési házat már évek óta szerették volna felújítani. Most a Magyar Falu Programban sikerült ehhez támogatást szerezni.

- Közel 15 millió forintot nyertünk el a külső felújításra. A kivitelezéshez szükséges teljes összeg 19,2 millió forint – tehát 4 millió forint feletti önrészt tesz hozzá az önkormányzat. Megtörténik a tető javítása, az épület szigetelése, és kicseréljük a nyílászárókat – mondta Ádovics István polgármester.

Ádovics István polgármester
Fotó: önkormányzat

A kultúrház megújításának második ütemére, a belső tér megújítására is elkészült a pályázat. Az elektromos hálózat korszerűsítése, festés, vizesblokk kialakítása tartozik a tervezett feladatok közé. A teljes megújuláshoz a számítások szerint 45-50 millió forint szükséges. A ravatalozó felújítására szintén a Magyar Falu Programból nyertek több mint 9 millió forintot. A teljes felújítás során vizesblokkot is kialakítanak. Az elmúlt években egyébként önkormányzati forrásból elkészült a temető körüli kerítés, járdát és parkolót építettek, és előtetőt kapott az épület.

- Van még egy zártkerti pályázatunk: az utak megújítására nyertünk több mint 9 millió forintot. Az érintett területen tavaly kialakítottunk egy gyümölcsöst, a támogatásból vadkerítést is ki tudunk építeni köré, hiszen elég nagy volt a pusztítás – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában